У ніч з 13 на 14 січня 2012 р. Б. парафіяни греко-католицької церкви смт. Скала-Подільська вирушили на зимову прощу до Зарваниці. На шляху до святині віряни відвідали монастир отців Василіян у Бучачі, де одразу ж відчули піднесення молитовного духу від споглядання на різдвяну шопку. Приємно здивований великою кількістю прочан, о. Теофіл Штурмак (монах обителі), привітав усіх з Різдвяними святами, збагативши знання присутніх історією відродження і розвитку монастиря.

У Зарваниці паломників зі Скали-Подільської зустріли організатори зимової прощі, які пригостили смачною вечерею. Опісля громада відвідала живий вертеп, що допомогло хоча б частково поринути в ті умови, де народилося маленьке Дитятко Ісус. Прочани також мали нагоду помолитися на Вечірні, яку служили у новозбудованій церковці Пресвятої Євхаристії.

Молодь Бучача вітала всіх гостей Зарваниці театралізованим дійством «Маланка». Натомість, вокальне тріо парафії смт. Скала-Подільська у складі Ірини Івасєчко, Олесі Москавлюк та Наталії Подворної дарувало прочанам чудові Різдвяні колядки. Під час коляди парафіяни Скали-Подільської під керівництвом о. Василя Германюка запустили в небо палаючі небесні ліхтарики, вітаючи Митрополита Василія Семенюка з іменинами, а всіх присутніх з народженням Христа.

Далі всі рушили до собору, в якому разом молилися на Архиєрейській Божественній Літургії. Опісля Митрополит та Архиєпископ Тернопільско-Зборівський Василій Семенюк привітав паломників, зігрів теплими, щирими словами та подякував присутнім і всім тим, хто долучився до організації цієї прощі. Приємно було почути нам, парафіянам УГКЦ Скали-Подільської, з уст нашого Митрополита те, що Кир Василій уділяв нашому пароху о. Василю дияконські свячення, а також чути, що владика добре знає про працю у напрямі духовного розвитку на нашій парафії. І на завершення молитовних дійств присутні насолодилися захоплюючим видовищем святкових феєрверків.

Парафіяни щиро вдячні всім, хто долучився до організації цієї поїздки, вдячні жіночому тріо за те, що в колядках змогли ще раз розказати усім прочанам Зарваниці про бажання скалечан прославляти Христа і цією прославою заохотити всіх інших людей до духовного піднесення. Особлива подяка о. Василю Германюку, який подбав про запуск небесних ліхтариків та згуртував людей, а особливо молодь та діток, які взяли участь у прощі та разом з усіма прославили новонародженого Ісуса. Дякуємо отцю, який своїми добрими справами допомагає нам користати з різних подій для нашого  духовного збагачення.

Паломниця і парафіянка УГКЦ Скали-Подільської Оксана Ундерко

СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКА ПРОДОВЖУЄ ДОБРУ ТРАДИЦІЮ ЗИМОВОЇ ПРОЩІ В ЗАРВАНИЦЮ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User