Погожою видалася неділя 11 грудня 2011 р. Б. Того дня парафіяни і гості церкви св. влкмч. Димитрія Мироточця с. Саджівка Гримайлівського деканату радісно зустрічали свого духовного батька і наставника – Преосвященного владику Дмитра Григорака, ЧСВВ, Правлячого Архиєрея Бучацької єпархії. Привітання розпочав парох церкви о. Олег Сарабун, пізніше Єпископа вітали діти в українських строях, молодь, церковне братство, всі присутні.

Владика Дмитро прибув до села, щоб взяти участь у святкуванні 100-річчя місцевого храму й освятити відреставрований іконостас. На Архиєрейській Святій Літургії були присутні запрошені священики: деканальні отці на чолі з деканом о. Ярославом Палієм, а також декан м. Тернополя о. Іван Козій, який у 1991 р. Б. відроджував греко-католицьку парафію, виходець із села о. Ігор Вовк, декан Золотопотіцький та інші.

Уважно слухали вірні науку владики Дмитра, відкриваючи йому своє серце і приймаючи настанови на ревне християнське життя.

Наприкінці відправи із словом подяки до владики і запрошених отців та гостей звернувся парох о. Олег Сарабун. Владика вручив грамоти всій парафії і найбільш активним парафіянам та жертводавцям. Опісля Єпарх Бучацький освятив пам’ятний хрест і благословив  присутніх.

Повідомив о. Олег Сарабун

ПАРАФІЯ У САДЖІВЦІ ВІДСВЯТКУВАЛА 100-ЛІТТЯ СВОГО ХРАМУ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User