В Архикатедральному соборі св. Юра 29 листопада відбулися урочистості з нагоди проголошення Львівської Митрополії УГКЦ, в яку входять чотири єпархії, та введення на престол Митрополита Львівського Високопреосвященного владики Ігоря Возьняка. Архиєрейську Божественну Літургію очолив Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав, котрий у своїй промові сказав: «Сьогодні Господь посилає мені особливого помічника – Митрополита, який буде чувати над церковним життям у цих єпархіях. Тому сьогодні ми радіємо, ми сьогодні тішимося і ми кажемо: «Господи, дійсно ти покликав вірного, віруючого і мудрого управителя». Ми з радістю уділяємо наше життя дочасне і вічне і наше спасіння у руки цього душпастиря, бо знаємо, що він кожному з Вас і мені в тому числі дасть денну мірку поживи у свій час». Натомість, Митрополит Ігор Возьняк у своєму подячному слові виголосив: «Від імені Львівської Митрополії возношу вдячність Божому провидінню за отримане благословення для ще кращого розвитку нашої Церкви. Дякую представникам Синоду нашої Церкви за благе рішення та благословення Святішого Отця на установлення не тільки Львівської Митрополії, але і двох інших, які незабаром будуть проголошені».

В урочистостях у Львові взяли участь Єпископи греко-католицьких єпархій, екзархатів України та української діаспори, Апостольський Нунцій в Україні, владики помісних Греко-Католицьких Церков різних країн та місцевостей, Архиєреї інших християнських конфесій, численне духовенство, богопосвячені особи, представники влади різних рівнів та миряни. Вітав нового Митрополита і присутній на особливому святі Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії Кир Дмитро Григорак, ЧСВВ.  

Наступними ще цього року будуть офіційно проголошені Івано-Франківська та Тернопільсько-Зборівська Митрополії. До останньої ввійде Бучацька єпархія. З нагоди створення Тернопільсько-Зборівської Митрополії 22 грудня, у свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, в Тернопільській катедрі відбудуться урочистості.

Прес-служба Бучацької єпархії

В УГКЦ ВЖЕ ОФІЦІЙНО Є ЛЬВІВСЬКА МИТРОПОЛІЯ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User