Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ 23 жовтня ц. р. освятив новий храм Успіння Пресвятої Богородиці у с. Кошилівці Товстенського деканату. Це було велике свято і для місцевої громади та її пароха о. Івана Полевого, і для Бучацького єпарха. До того ж, освячення мало особливу історичну вагу, адже владика Дмитро як Єпископ вперше освятив храм у нашій єпархії.

Розділити свято своїх співбратів і посестер у Христі прийшли священики та миряни з довколишніх населених пунктів, а також виходець із села ієромонах ЧНІ Ярослав Федунів та монахи-редемптористи.   

Після Богослужіння владика Дмитро привітав усіх з нагоди освячення храму, подякував отцю-пароху та всім парафіянам за їх жертовний труд. Кільком жертводавцям були вручені грамоти. Однак не перерахувати усіх вірян, котрі вклали свою лепту у зведення церкви. Її будівництво тривало довгих вісім років, а Богослужіння проводились у приміщенні сільської школи. За весь цей час громада розширилась, бо на перших порах була зовсім маленькою, згуртувалась і виплекала надію, що матиме власну святиню. Відтепер життя кошилівчан триватиме у духовній та містичній гармонії із храмом. 

Прес-служба Бучацької єпархії

У КОШИЛІВЦЯХ ВЛАДИКА ДМИТРО ОСВЯТИВ ПЕРШИЙ ПІСЛЯ СВОЄЇ ХІРОТОНІЇ ХРАМ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User