Згаса любов по всьому світу.
Неспокій, страх всюди існує.
Спаси, Маріє, ми твої діти,
Під свій покров Ти нас візьми!

Наш час – це час тривог, смутку, неспокою. Ми постійно заклопотані: турбуємось про багато речей, стараємось все спланувати, продумати. Але чомусь не зазнаємо радості, навіть коли осягаємо певних успіхів, не відчуваємо себе щасливими. І все тому, що віддалилися від свого Творця, а душа наша втратила внутрішній мир.

Віднайти цей мир, Божу благодать допомагають нам прощі до святих місць. За сприянням о. Петра Панасюка і вчителя християнської етики М. Білянської вірні парафії Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці, що в Хоросткові, 13 листопада побували у с. Гошеві на Ясній Горі.

Це Марійське місце наділене особливою благодаттю з неба. Підтвердженням цього є безліч чудесних зцілень, які почались у XVII ст. і тривають досі.

У святині на Ясній Горі кожен може отримати повний відпуст за умов доброї сповіді, Св. Причастя і молитви в наміренні Святішого Отця. Неможливо передати, яке піднесення переживала душа, коли ми йшли по Святій Горі. Як їй тут було спокійно і добре – вона ж так наблизилась до Бога!

Вражає і зачаровує красою величава статуя Пречистої Діви з Ісусиком на руках. Тут можна годинами стояти і дивитися на цю неземну красу. Ми молилися до Богородиці, дякували, що Вона допомогла нам прибути сюди, просили Її зміцнити у вірі, дати сили боротися зі спокусами і життєвими труднощами. Благали кращої долі для нашої неньки – України.

Продовжилася наша проща у святому храмі. Ми всі із вдячністю і вірою прихиляли свої голови перед чудотворною іконою Божої Матері. Вірні приступили до Святої Тайни Сповіді та прийняли Ісуса у Святій Євхаристії.

Після завершення Служби Божої під проводом о. Петра ми пройшли Хресну дорогу Спасителя. Згадуючи тернистий шлях Ісуса, ми просили Бога, щоб ця дорога стала дорогою очищення наших душ.

Спільні молитви і вервиці, духовні пісні супроводжували нас протягом всього паломництва. Час збіг швидко, та надіємось, що вогник Божої любові у наших серцях не згасне ніколи.

Галина Рабська,
парафіянка церкви Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці м. Хоросткова.

З ХОРОСТКОВА ДО ГОШЕВА – З ПОКЛОНОМ ДІВІ ПРЕСВЯТІЙ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User