У Чорткові 12 листопада відбулася презентація нового Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха». У заході взяв участь Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, виступивши перед широкою авдиторією: священиками, богопосвяченими особами, працівниками єпархіального управління та мирянами з різних куточків єпархії. У своїй промові владика сказав: «Представляючи Катехизм для широкого загалу, всій нашій Церкві, наша ієрархія надіється, що він буде сприйнятий не тільки духовенством, але і всіма нашими вірними не тільки для прочитання і для того, щоб знати, але щоби це ввійшло в наше серце і щоби ми цим жили, і щоби в наших серцях ця наша традиція вікова, християнська, духовна, богословська, літургійна заблистіла».

Представляли Катехизм у залі Будинку культури ім. К. Рубчакової і люди, котрі були дотичними до його створення: п. Михайло Петрович, викладач УКУ, та о. Іван Гаваньйо, викладач Дрогобицької духовної семінарії. З екрану монітора до присутніх звернувся і Блаженніший Патріарх Святослав.

Катехизм «Христос – наша Пасха» вже довший час презентують у греко-католицьких єпархіях та екзархатах України і зарубіжжя. Він покликаний вдосконалювати духовне життя вірян, відповідати на питання, які їх цікавлять, тому богослови рекомендують якнайчастіше його використовувати.

Наприкінці презентації Владика Дмитро подякував усім творцям нового Катехизму, зокрема Блаженнішому Святославу, та закликав прийняти новий Катехизм усім своїм серцем для використання у подальшому житті.

Прес-служба Бучацької єпархії

КАТЕХИЗМ «ХРИСТОС – НАША ПАСХА» ОФІЦІЙНО ПРЕДСТАВИЛИ У ЧОРТКОВІ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User