Невеличке село Погоня, що на Прикарпатті, здавна відоме як славний Василіянський осередок, де з’являлась Пресвята Богородиця. Тут знаходиться Чудотворна ікона Погінської Богоматері з Дитятком, до Котрих звертаються у своїх молитвах віруючі і просять про заступництво. Тому Погоня справді є винятково одухотвореним місцем, у якому люди не одне століття знаходять заспокоєння та утверджуються у вірі. І саме тут 1-2 жовтня проходила ХVІ Міжнародна проща вервиці за єдність Церкви, яка зібрала тисячі вірян з різних регіонів України: від Закарпаття до Сумщини і Донеччини, а також прочан із США, Польщі, Словенії та Італії. На великому святі духовності й віри були присутні і паломники з Бучацької єпархії. Молились на прощі духовенство, богопосвячені особи, представники різних рівнів держаної влади. 

Розпочалася проща в суботу, у післяобідню пору. У її рамках відбувалися різні Богослужіння, молитовні зустрічі, духовно-мистецькі заходи (молодіжна програма, виставка фоторобіт митця Сергія Гуцана), чування біля ватри тощо.  Кульмінаційним моментом прощі вервиці була урочиста Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ, Єпарх Бучацький у співслужінні з протоігуменом Василіянського Чину Високопреподобним Йоанікієм Чверенчуком, ЧСВВ та кількома десятками священиків. Святу Літургію співав відомий молодіжний хор «Осанна» з Івано-Франківська.

Після завершення недільного Богослужіння настоятель монастиря Успіння Пресвятої Богородиці преподобний о. Никодим Гуралюк, ЧСВВ подякував духовенству і мирянам за участь у прощі.

Прес-центр Бучацької єпархії УГКЦ
Фото Миколи Слубського

ВЛАДИКА ДИМИТРІЙ І ПАЛОМНИКИ З БУЧАЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ – НА МІЖНАРОДНІЙ ПРОЩІ ВЕРВИЦІ В СЕЛІ ПОГОНЯ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User