В днях з 15 по 22 липня у селах Білівці і Боришківці Борщівського району відбувся християнський табір «Покликанні любов`ю Отця» , організований деканом і місцевим  парохом о. Володимиром Крушинським, на запрошення якого приїхали сестри Мироносиці з Івано-Франківська с. Григорія Губарчук і с. Соломія Крушинська. Гаслом і ключовою фразою табору були слова святого Апостола Павла з послання до євреїв  «Боже Слово живе і діяльне (14. 12)»

Учасниками даного табору були діти і молодь місцевих парафій, зустрічі з якими проходили згідно наперед приготованого розпорядку для кожної вікової категорії окремо. Наймолодші учасники табору мандрували дорогами Божого Слова за допомою різних аплікацій, малюнків, пісень, повчальних казок і притч. Кожний день закінчувався для них різноманітними іграми, руханками і забавами, що було особливою радістю для дітей.  Молодь збиралася на зустріч після щоденних турбот і праці вечором. Завжди веселі, діяльні і готові до змін, вони були подібні до доброго грунту, що з радістю приймає Слово Боже. Духовна опіка і настанови отця і сестер, а також особиста праця над Божим Словом і спільна праця в групах відкрили перед юними серцями нове відчитування власного життя через призму Божого Писання.

На свято Переображеня Господнього спільними зусилями організаторів і учасників табору були проведені молитовні чування, присвяченні  Божому Слову, яке промовляє до нас через Євангелії чуд і оздоровлень. Перед початком чувань відбувся  молитовний похід  з іконою Богородиці Всецариці, вулицями села Білівці. Тримаючи в руках запалені свічки вірні заносили свої прохання перед престол Богоматері молитовно співаючи: «Богородице Діво….».

Наша спільна зустріч завершилася ватрою, яку приготувала молодь разом з сестрами. На це цікаве дійство  зібралися парафіяни з цілого села (в суботу 20 липня ватра проходила в с. Боришківці, а в неділю – в с. Білівцях) і стали глядачами і учасниками багатьох ігор, конкурсів, змагань, сценок і пісень.

Надіємось, що учасники табору збережуть в своєму серці посіяні зерна Божого Слова і дадуть стократні плоди.

Сестри Мироносиці.

«Канікули з Богом» у Мельнице - Подільському деканаті https://buchacheparchy.org.ua/ Super User