8 липня 2011 року Божого відбулася перша канонічна візитація отця Протоархимандрита Василія Ковбича у місті Чорткові. О шостій годині вечора отець Протоархимандрит разом із Апостольким Адміністратором Бучацької Єпархії отцем Дмитром Григораком, ЧСВВ прибули на парафію Преображення Господнього оо. Василіян, де відслужили урочисту Літургію з нагоди Канонічної Візитації. Вітальне слово до парафіян виголосив всевітліший отець протоархимандрит Василій. Співлужив з високо достойними гостями і намісник дому отець Йосафат Вороцянка, ЧСВВ. Вірні чисельно зійшлися на це історичне дійство, адже зустрічали не пересічну людину, а патріарха Василіянського Чину. Отець Дмитро вітаючи достойного гостя з Риму наголосив на важливості перебування Отців Василіян у цьому місті, побажав сили і наснаги для праці отців і Божого благословення для їх пастви. У свою чергу отець Йосафат просив про молитовну підтримку у провідників Єпархії та Чину.

По закінченні Святкової Літургії вірні згідно з парафіяльною традицією зібралися у катехитичному класі резиденції де частували високодостойних гостей чаєм та солодощами. Вони також ставили різноманітні запитання на які отці радо відповідали. Із захопленням та приємними враженнями від зустрічі всі повернулися до своїх домівок.

22 липня 2011 року Божого, Апостольський Адміністратор Бучацької Єпархії отець Дмитро Григорак, ЧСВВ видав Грамоту-Благословення на функціонування монастиря Чину Святого Василія Великого і на душпастирську працю отців Василіян в м. Чорткові. Ось текст цієї грамоти:

Перший візит всесвітлішого отця Протоархимандрита Василія Ковбича, ЧСВВ до новоутвореної резиденції Переображ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User