26 грудня 2014 року в центральному скверику смт. Скали-Подільської відбулась історична подія, урочисте відкриття та посвята священиками трьох місцевих конфесій величавого меморіалу, спорудженого в пам'ять про загиблих героїв - учасників Революції Гідності та бойових дій на сході України.

До слова були запрошені селищний голова - Черепій Любомир; голова РДА Борщівського району - Галяс Ярослав та начальник комунального підприємства селища - Дорож Анатолій, який найбільше приклався до реалізації ідеї. Також, мали можливість висловитись волонтери та медики - свідки подій на Майдані, які виказали присутнім свої переживання при побачених кривавих подіях під час Революції Гідності. Відкриття пам'ятника супроводжували музичні та віршовані композиції дітей селища. Звучали загальні подяки всім благодійникам і волонтерам.

Священик УПЦ КП - о. Ілля Негір, РКЦ - о. Володимир Строгуш та УГКЦ - о. Василь Германюк в екуменічній молитві звернулись до Бога, молячись за Героїв України. Згодом кожен священнослужитель окропив пам'ятник, молившись за спокій душ загиблих.

На завершення даного заходу, прозвучала пісня під назвою "Все буде добре", для надання присутнім віри та надії.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

За матеріалами: skalaugcc.at.ua

 

Відкриття і посвята меморіалу Героям України у смт. Скала-Подільська https://buchacheparchy.org.ua/ Super User