18 грудня 2014 р.Б. при парафії Всіх Святих Українського народу у м. Підгайці, відбулося одночасно декілька акцій з нагоди свята Св. Миколая.

В першу чергу парох о. Микола Мидляк разом із учасниками організації «Пласт», відвідав вірних старшого віку, які при виході церкви із підпілля брали активну участь у організації парохії та співали у церковному хорі.

«Ми повинні пам’ятати за осіб, які часто жертвували не тільки своїм часом але і здоров’ям для Христа. Які відкладали усі свої справи, щоб нести благу вісту, через свій спів. Саме завдяки таким вірним, сьогодні люди можуть вільно молитися у храмах, не відчуваючи страху перед переслідуваннями», - поділився з нами о. Микола.

Після відвідин хористів та старших одиноких людей, «Св. Миколай» завітав також і у місцеву бібліотеку, для дарування шематизму Бучацької єпархії УГКЦ.

«Мирлікійський чудотворець» не забув відвідати і дітей у храмі. О 18:00 відбувся концерт, організований Підгаєцьким Центром позашкільної роботи, після чого Св. Миколай вручав подарунки найменшим вірним, взамін за вірші та молитви, які лунали із дитячих уст.

Новинкою, було вручення не тільки солодощів, але і домашньої випічки-миколайків, які приготувала спільнота матерів у молитві, яка активно діє при парохії.

На завершення, «Святитель» закликав всіх присутніх, не тільки до «чемності», але і до молитви, зокрема, за вирішення ситуації в Україні, саме тому 19 грудня розпочалася дев'ятниця до Різдва Христового.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Св. Миколай відвідав парохію Всіх Святих Українського народу у м. Підгайці https://buchacheparchy.org.ua/ Super User