06 грудня 2014 року, у 16.00 год. відбулося відкриття 12 виставки «Вертепи світу», на котрому був приставлений також і наш український вертеп. 

Відкриття виставки почалося благословенням Владики Франциска Ламб’язі, Правлячим Архієреєм Ріменської Єпархії і Преосвященного Владики Дмитра Григорака, Правлячого Архієрея Бучацької Єпархії, а також о. Ренцо Градара, директора Єпархіального Карітасу і Мігрантес та о.Віктора Двикалюка, душпастиря для українців у м. Ріміні.

Дана виставка складається із 20-ти великих та 300-т мініатюрних вертепів, котрі є створені іммігрантами, які проживають на території Рімінської Єпархії, зі спеціально виготовлених матеріалів, котрі є привезеними з власної країни походження. Саме тому, ця виставка є дорогоцінною, бо запрошує кожного присутнього зробити подорож по різних континентах світу, щоби відкрити для себе багато нових традицій, в котрі інкультуризувалася Добра Новина – прихід Бога в історію людини. Кожна людина доброї волі можете зупинитися, і через споглядання красивих епізодів Христового Різдва, поглянути по-новому на цей великий дар народження Божого-Дитя для спасіння усього людства. Виставка проводиться у Palazzo del Podestà (1° piano), Piazza Cavour – Rimini.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Джерело: www.cucdrb.org.ua

Відкриття 12 виставки «Вертепи світу» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User