04 грудня 2014 р.Б. при парохії Всіх Святих Українського Народу у м. Підгайці, Тернопільської обл., розпочалися 4 денні місії «Жива парафія», які проводить о. Василь Баглай з благословення Митрополита Тернопільського-Зборівського - Кир Василя (Семенюка) та Єпарха Бучацького - Кир Дмитра (Григорака) ЧСВВ.

Попередньо було запрошено на місії о. Михайла Шевчишина, ЧНІ, науки якого у м. Підгайці в 1993 р., мали надзвичайний успіх, проте через стан здоров’я, місію очолив о. Василь Баглей. Дане дійство є приурочене до «25 річчя виходу Церкви із підпілля» та «150-річчю з Дня народження Андрея Шептицького».

«Місія є надзвичайним способом, збудити парохію до нового життя. Є наче новим подихом у духовному житті, тому саме у такий простий спосіб, ми намагаємося зблизити наших вірних із Воскреслим Христом, в цьому і є сенс «Живої Парафії», - поділився з нами адміністратор храму о. Микола Мидляк.

Реколектанта, як належить, зустрічали із співом та дзвонами близько 200 осіб. Також, на протязі тривання місій буде виставлено для почитання мощі св. свщмч. Йосафата.

«Ми часто хочемо досконалих священиків і єпископів, але давно відійшли від першоджерел. Звернімо свій погляд на Христа і його учнів. У їхній спільноті постійна була присутня молитва один за одного. Якщо ми хочемо мати добрих пастирів, то повинні багато за них молитись. Парафіяльне життя не ґрунтується на пожертвах чи вашій присутності у храмі. Жива парафія, в першу чергу, - це ваша праця, неустанна праця на благо один одного. Кожен із нас повинен докладати максимум зусиль, тому що не тільки для людей працюємо, але в першу чергу на прославу Бога. Отже, без правила «Молися і працюй», ми не розбудуємо нашої сім’ї, нашої парохії. Не зможемо здобути мир і любов між нами і Господом, та між собою», - о. Василь.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Місії "Жива парафія - зустріч з Живим Христом" https://buchacheparchy.org.ua/ Super User