alt

Людяність, милосердя, добро. Такі знайомі нам ці слова. Все частіше ми говоримо про них, а чи кожна душа відкрита для добра?

Чомусь сьогодні наше суспільство заражене вірусом егоїзму, зла і жорстокості. Зачерствіли людські серця , заросли ряскою байдужості до чужого горя, чужої біди. Де ж поділись ті риси, які з давніх-давен жили в характері нашого народу: чуйність і справедливість, уміння розділити чужий біль, допомогти знедоленому, нещасному, поділитись шматком хліба, захистити старість і немічність, розрадити самотніх.

У загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів № 2 м. Хоросткова у середині листопада місяця проводилося практичним психологом Комінко Галиною Іванівною та соціальним педагогом Сарабун Оксаною Михайлівною з залученням священника греко – католицької церкви  Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці от. Петра Панасюка, тиждень доброти. Метою проведення даного тижня було розширити уявлення дітей про таке поняття моралі, як доброта; сприяти усвідомленню того, що добро слід починати із себе; викликати в дітей бажання іти дорогою добра і творити добро, вміти довіряти, бути милосердними й уникати злих учинків; розвивати мислення, культуру спілкування; виховувати почуття милосердя, доброзичливості.

В цей тиждень було заплановано і проведено цілий ряд заходів і розпочинався тиждень святковою лінійкою, на якій учениці 8-Б класу Ворончак Віта і Інна талановито виконали пісню Наталії Май «А я бажаю вам добра». Класними керівниками з 1 по 11 класи було проведено виховні години по класах на теми добра і милосердя. Учні молодших класів малювали малюнки про добро, а старшокласники виготовляли кулажі з фотографіями на яких зображені прояви доброти. Практичний психолог разом із соціальним педагогом провели психологічно – виховний захід на тему: «Людина  починається з добра!», у якому брали участь учні 8-А та 8-Б класів та на якому також переглядали короткометражний фільм «Доторкнись і побач». Цей фільм – це зайвий доказ того, що гарні та добрі люди в цьому світі ще не перевелись, переглядаючи його, ніхто не залишився байдужим. Після фільму священик от. Петро проводив духовну розмову із учнями. А у день доброти – 13 листопада, учні школи роздавали по місту людям «Листівки доброти», найприємнішим було те, що ніхто не залишився байдужим, у відповідь отримували щирі посмішки, що було маленьким проявом доброти людських сердець. Також у школі було організовано благодійну ярмарку, де учні продавали солодощі і домашню випічку, а вилучені кошти пішли на добру справу, для лікування дитини з нашого міста Кушли Максима. А ще цілий тиждень учнями проводився збір речей особистої гігієни і канцелярське приладдя для дітей, які знаходяться в інтернаті смт. Мельниця – Подільська Тернопільської обл. А в підсумку проводилося опитування – якою має бути добра людина, свої відповіді учні писали на клейких стікерах і розміщували на плакаті, утворюючи  гарну, різнобарвну квітку із відповідей, і дружньо розфарбовували фарбами кольорові долоні рук і ставили відбитки долонь на спільний кулаж як символ вияву добра який заклався у дитячих душах. Тиждень доброти закінчився, але доброта у наших душах і серцях має існувати вічно. Тому, що доброта – найбільша цінність нашого життя. Так, це саме та якість, що коштує так дешево, але цінується так дорого. . Її не можна купити ні за які гроші, вона по краплиночці виховується змалечку, її вбирає дитина з молоком матері і на протязі усього життя дарує світу. Доброта – це та якість на якій тримається цілий світ! Тому, я хочу, щоб ви знали світом править – доброта, і добрими бути модно, добрими бути стильно, бути добрими – це бути щасливими, бути людяними, бути людьми!

“Нехай ця істина стара — Людина починається з добра!”

 

Практичний психолог

Комінко Г. І.

 

 

Людина починається з добра!!! https://buchacheparchy.org.ua/ Super User