alt

29 листопада 2014 р.Б. відбулася зустріч представників організації "Лицарі Колумба" із членами мирянських організацій м. Чорткова та духовенством в єпархіальному управлінні Бучацької єпархії. 

Презентацію учасникам демонстрували п. Богдан Ковалів та п. Лешек Ваксмундські. «Дана організація була створена в США у 1882 р. Колумб не тільки відкрив Америку, але і приніс християнство на материк, що є символом євангелізації. Серед прихожан у наших церквах 65% складають жінки. Нашою місією в першу чергу є звернути увагу на 35% чоловіків і повернути їх до Церкви. Чоловік повинен приймати активну участь у житті парохії, він завжди хоче відчувати свою потрібність у храмі і ми можемо запропонувати чоловікам відчути цю потрібність саме у волонтерській діяльності. Другим, не менш важливим пунктом, є захист традиційної християнської родини і боротьба за перемогу «культури життя» над «культурою смерті»», - п. Богдан Ковалів.

На цій зустрічі було запропоновано створити "лицарські ради" (спільноти чоловіків, які хочуть займатися активною благодійницькою працею при парохії) на території Бучацької єпархії УГКЦ для добра Церкви і народу.

«Я вважаю, що дана структура є чудовою альтернативою і фактичним антиподом окремих сучасних мирянських спільнот. Тим паче, що функціонування «Лицарів Колумба» не можливе без священика-капелана, який здійснює духовний провід «лицарської ради», - владика Дмитро Григорак ЧСВВ.

У серпні 2005 р. Блаженніший Любомир Гузар під час 123-ї Верховної конвенції «Лицарів Колумба», що проходила в Чикаго (США), запросив лицарів розпочати свою діяльність в Україні. Ця ініціатива пізніше була підтримана Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом Шевчуком та Митрополитом Мечиславом Мокшицьким зі сторони Римо-Католицької Церкви. 

"Я хотів би подякувати Вам за хороший приклад, який ви даєте. Я радий чути, що наш найближчий сусід - Польща, вже на крок попереду нас і запросила "Лицарів Колумба", щоб збудити їх землі. Я сподіваюся, що це відбудеться і для нас" - Блаженніший Любомир.

Нище можна ознайомитись із презентацією "Лицарів Колумба" та їхньою діяльністю, заванатаживши файл тут.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

"Служимо кожному - служимо всім" - головний девіз "Лицарів Колумба" https://buchacheparchy.org.ua/ Super User