alt

28 листопада 2014 р.Б. у приміщенні єпархіального управління Бучацької єпархії пройшла конференція для судової і виконавчої влади, яку організувала «Комісія у справах мирян», запросивши о. Андрія Зелінського ТІ.

Даний захід складався із 3 частин. Першою була конференція для священиків-духівників, відповідальних по деканатах за роботу комісій у справах мирян. Головною темою, яка розглядалась, була допомога ближньому в сучасних соціально-політичних умовах в Україні та капеланське служіння.

«Господь входить в наше життя не просто так, а перемінюючи нас для допомоги ближньому. Ми не можемо бути байдужими, бо це - смерть. Ми покликані запалити свічку надії в контексті Божої любові, не своїми силами, - але силою Бога. Аби добро перемогло зло, життя повинно тривати» - о. Андрій.

Наступним пунктом, був патріотично-меморіальний виступ дітей із школи с. Горішня Вигнанка ЗОШ І-ІІІ ст. (Відео із виступу подаємо нижче).

Завершальним пунктом була сама конференція для судової і виконавчої влади та праця в групах.

«Влада має бути такою, якою ми хочемо її бачити. Нажаль, за весь час перебування нашого народу в складі СРСР, ми звикли, що якась утопічно-міфічна особа «ДЕРЖАВА», має зробити все замість нас. Чи то лампочка в підїзді, чи вибоїна в дорозі. Цими проблемами має зайнятися кожен із нас. Бо «всяка влада є дана від Бога». Проте, це не передбачає у собі імперіалізму і браку свобідної волі. Це право творити владу в такій формі, як би ми хотіли її бачити» - о. Андрій Зелінський ТІ.

Владика Дмитро Григорак ЧСВВ, який брав безпосередню участь у конференції, у завершальному слові зазначив: «Ми хочемо бачити політиків чесними і справедливими. Хоча в даний момент суспільство схильне не довіряти політикам. Як скоріше говорив о. Андрій Зелінський, війна ведеться на 3 фронтах: економічному, інформаційному та бойовому. Хотів би додати ще 4 фронт: духовний. Давид переміг Голіафа, тому що мав віру. Віра – це зброя, яка є найбільш ефективною».

Хочемо додати, що Комісія у справах мирян Бучацької єпархії організувала більше 10-и подібних фахових конференцій.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

 

 

"Господь входить в наше життя не просто так, а перемінюючи нас для допомоги ближньому" - о. Андрій Зелінський https://buchacheparchy.org.ua/ Super User