alt

Щоб пізнати Божу велич любові, милосердя та терпеливості, помолитися за мир та спокій нашої Батьківщини, 15 листопада 2014 р.Б парафіяни церкви Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці м. Хоросткова разом із о. Петром Панасюком вирушили на прощу до Страдчу та Глинян. Після молитовного благословення 30 паломників дорогою молилися вервицю, співали християнські пісні, слухали духовну науку священика.

Важко передати словами перші враження від Страдецької землі. Страдч - це унікальне відпустове місце, яке захоплює своєю мальовничою природньою красою і божественною благодаттю, проща у якому прирівнюється до участі у Єрусалимському Хресному ході. На Страдецькій горі у храмі Успіння Пресвятої Богородиці прочани взяли участьу Божественній Літургії, яку очолив отець парох Іван Колтун, приступили до Святої Тайни Сповіді та Євхаристії, разом із священиком та семінаристами Львівської духовної семінарії молилися на Хресній дорозі і благали про небесні ласки Богородицю Нерушимої Стіни у печерній церкві.

Не хотілось залишати святе місце, але паломники мали ще одну можливість доторкнутись до сакрального у містечку Глинянах. У стародавній дерев'яній церкві Успіння Пресвятої Богородиці миряни з безмежною вірою зносили свої молитви та змогли прикластися до  Чудотворної ікони Розп'яття Ісуса Христа , а у храмі Святого Миколая побачити чудесне відновлення фресок та розписів стін. Настоятель церкви о.Андрій Лукачик розповів історію храмів та самовідновленої ікони, поблагословив та окропив прочан освяченою водою.

Страдецькі та Глинянські чуда спонукають нас пам'ятати, що Господь нас любить і дарує нам свою ласку, шукає нас і знаходить, і ми безмежно вдячні Богу за Його присутність у нашому житті.

 

Парафіянка церкви

Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці, м. Хоросткова

Гриців Олеся

 

З вірою у серці – на прощу https://buchacheparchy.org.ua/ Super User