alt

9 листопада 2014 р.Б., у с. Гермаківка Борщівського р-ну, на парафії Успіння Пресвятої Богородиці відбулося освячення іконостасу владикою Дмитром Григораком ЧСВВ.

"У місці де живуть християни, не повинно бути людей голодних, покинутих і забутих, якщо такі є, то там немає християн, - є тільки люди охрещені", - владика Дмитро Григорак ЧСВВ. Також Правлячий єпископ у проповіді закликав лучитись у молитві за сиріт, оскільки 9 листопада є "Всеукраїнським Днем Молитви за Сиріт". Але не тільки молитвою ми повинні підтримувати тих, які позбавлені батьківського тепла. "Ми повинні ділитись із ними своїми талантами, знаннями, досвідом і часом", - наголосив владика.

Разом із Кир Дмитром молилося 5 священиків та близько 150 вірних. "Історія парохії є доволі важкою, тому що довгі роки вірні молилися зовсім не в церковному приміщенні, не мали свого храму, проте спільними зусиллями у 2009 р.Б. змогли реставрувати недіючий костел та створити справжній храм Господній. І сьогодні, коли було здійснено освячення іконостасу, здавалось би, праця завершилась. Та, насправді, зараз потрібно найбільше молитись, щоб наше багатство, в першу чергу духовне, не занедбалося", - поділився парох о. Володимир Старик.

Після завершення Божественної Літургії молодь парафії подякувала владиці за освячення іконостасу та пастирські слова.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

{youtube}Cs5u5Kt1ros{/youtube}

{youtube}1DtRaMnGb48{/youtube}

"У місці, де живуть християни, не повинно бути людей голодних, покинутих і забутих. Якщо такі є, то там немає https://buchacheparchy.org.ua/ Super User