alt

На Чортківському кладовищі відбувся мітинг-реквієм з нагоди 69 річниці ЗУНР. Священики УГКЦ і УПЦ КП разом з присутніми помолилися поминальну Панахиду за тих, хто віддав своє життя за Україну.

З духовним словом звернувся генеральний вікарій Бучацької єпархії УГКЦ о. В. Заболотний. Отець, пригадавши євангельську притчу «Про сіяча», наголосив на цінності терпіння, а також зупинився на питанні єдності між українцями в теперішніх нелегких обставинах.

«Як нам бракує сьогодні тої єдності, яка була колись. Якби сьогодні був той дух офіцерського легінства любові до України , той вишкіл, як тоді, то не було би Іловайська, Волновахів, не було би 32 і тепер 31 поста. Нам бракує єдності. На землі ніколи не закінчиться боротьба між добром і злом, кожен з нас є учасником цієї боротьби на своєму місці»,- зауважив проповідник.

«Притча про сіяча закінчується тим, що плід отримується у терпінні і кожен з нас повинен щось перетерпіти, щоб осягнути вартість того плоду», - підсумував о. Володимир.

Також у дійстві взяли участь працівники РБК ім. С. Крушельницької, студенти навчальних закладів міста, представивши у піснях та мистецьких творах свою шану та любов до рідної землі і до  тих, хто за неї віддав своє життя.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Як нам бракує сьогодні тої єдності, яка була колись», - о. В. Заболотний, генеральний вікарій Бучацької єпа https://buchacheparchy.org.ua/ Super User