alt

02 листопада 2014 р.Б. відбулась Архиєрейська Літургія із Чином похорону за новопереставленим владикою Софроном Мудрим ЧСВВ.  

Святу Літургію та запечатування гробу провадив Митрополит Івано-Франківський – Кир Володимир Війтишин. Разом із ним у молитві лучились 12 єпископів нашої Церкви, 2 римо-католицьких єпископи та 1 православний. В останню дорогу Владику проводжали близько 150 священиків та 500 мирян.
 
«Сьогодні Владика Софроній прощається із єпископами та всіма вірними УГКЦ та висловлює окрему подяку кожному, хто долучився до його життєвої дороги», - висловив слова прощання від імені усопшого Митрополит Кир Володимир.
 
«Владика Софрон був легендарною особистістю, сьогодні вся Христова Церква проводжає його в останню дорогу. Кожен із нас не сумнівається, що ми мали можливість бути знайомими із святою людиною, яка тепер молитиметься за кожного із нас та за Україну, яка знаходить у нелегкому становищі, та потребує таких заступників перед престолом Всевишнього», - поділився один із учасників похорону.
 
Владику Софрона Мудрого ЧСВВ було поховано у крипті Архикатедрального Собору Воскресіння Христового, м. Івано-Франківська, поруч із владикою Софроном Дмитерком.

 

Прес-служба Бучацької Єпархії УГКЦ

 

 

Архиєрейська Заупокійна Свята Літургія та Чин похорону за новопереставленим владикою Софроном Мудрим ЧСВВ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User