alt

01 листопада 2014 р.Б. о 14:30 єпископа-емерита Софронія перенесено до архикатедрального собору Воскресіння Христового із храму Різдва Христового. О 18:00 Блаженніший Святослав Шевчук – Глава УГКЦ, разом із 6 єпископами: митрополитом Василієм Семенюком, владикою Дмитром Григораком ЧСВВ, владикою Василієм Тучапцем, владикою Михаїлом Колтуном, владикою Йосафатом Мощичем, владикою Йосифом Міляном та близько 80 священиками молилися за упокій душі владики Софрона Чин парастасу. 

Разом із клиром у молитві брало участь більше 300 мирян. Молитовний спів провадив хор Івано-Франківської Духовної Семінарії (керівник о. Тарас Огар).

«Сьогодні осиротіла Івано-Франківська архиєпархія і митрополія, осиротів Синод УГКЦ і вся Церква. Сьогодні молимось, щоб Господь прийняв у батьківські обійми нашого владику Софрона. Умом і серцем споглядаємо на його життєвий шлях.

Прощаючись, тут ми бачимо в ньому істинного монаха, людину, яка все своє життя посвятила Богові. Владика жив згідно ритму часослова: утреня, часи, вечірня… Це були часи його життя. Коли вже нічого не міг робити, він молився за терплячий український народ, за всіх, хто його оточував.

Він учитель і вихователь цілих поколінь священиків, довголітній ректор колегії Св. Йосафата в Римі, виховав цілу діаспору духовенства, яка у всьому світі молиться тепер за владику. У вічність відійшов почесним ректором Івано-Франківської Теологічної Академії.

Сьогодні дякуємо Богові за владику Софронія як монаха, виховатиля та пастиря нашої Церкви і просимо Вас, Владико: моліться за нас перед престолом Бога і заступайтеся за своїх дітей, які зібрались сьогодні коло Вашого гробу.

Нехай Всемилостивий Господь вислухає наші молитви та з праведними і святими упокоїть слугу свого владику Софрона» - наголосив Блаженніший Святослав у поминальному слові.

Після цього духовенство розпочало священичий парастас та читання Євангелій.

 

Прес-служба Бучацької Єпархії

 

 

{youtube}hdTOqOp1yi0{/youtube}

{youtube}gtitNoiz62w{/youtube}

 

«Владико, моліться за нас перед престолом Бога і заступайтеся за своїх дітей, які зібрались сьогодні коло Ваш https://buchacheparchy.org.ua/ Super User