alt

З 14 по 21 вересня 2014 р.Б. в храмі Чуда Архистратига Михаїла УГКЦ с. Нивра Мельнице-Подільського деканату на запрошення отця-пароха Володимира Старика отці-редемптористи Віталій Назар і Петро Ковальчук з монастиря св. Альфонса зі Львова, отець-редемпторист Зміцєр Чарнєль з Білорусії та сестри Тереза Водяна і Софія Чума МНІ проводили Святу Місію.

Люди не перестають дякувати Богові за дар Святої Місії, за відновлення духовного життя парафії через проповіді отців-редемптористів, за їхні науки та спільні молитви, за роздуми над Словом Божим. Здавалось, сам Бог торкався людських сердець, щоб заспокоїти, вилікувати та наповнити всіх Своєю благодаттю і любов’ю.

За цей короткий час місіонери своїми науками зуміли оживити парафію, згуртувати людей різних конфесій, проповідуючи слово Боже. Отці-редемптористи відвідали місцеву школу, де мали розмову з учителями та учнями, відвідали дитячий садочок та амбулаторію, де мали зустріч з медичними працівниками та працівниками сільської ради.

На все життя залишилися незабутні враження від Хресної дороги вулицями села біля пам’ятних хрестів. Після рясних літніх злив голе каміння нерівних доріг оббивало ноги, нагадуючи скорботний шлях Ісуса Христа на Голгофу і люди співстраждали з Ісусом.

Отці та сестри проводили станові науки для жінок, чоловіків та молоді, розважаючи над важливістю Святих Тайн Хрещення та Подружжя. Кожен небайдужий християнин мав змогу поцілувати та торкнутися мощей блаженного священомученика Миколая Чарнецького.

У суботу після Святої Літургії за померлих жителі села взяли участь у поході зі свічками на цвинтар, де отці відслужили панахиду за всіх померлих. Смеркалось вже на цвинтарі. Сірі дощові хмари опускали на спраглу землю краплі дощу, які нагадували сльози за рідними померлими.

В неділю, після Святої Літургії і проповіді отця-місіонера Петра Ковальчука, чоловіки обнесли кругом церкви та встановили місійний хрест. Урочисте «многая літа» злітало з уст сестер і піднімалось до Небес місцевому жителю, майстру із "золотими руками" п. Володимиру Чимбіру, який цілий тиждень трудився над виготовленням місійного хреста.

З великою вдячністю вся церковна громада співала «многая літа» місіонерам та пароху о. Володимиру, завдяки яким люди мали змогу оновити своє духовне життя. Низький уклін Вам, дорогі місіонери, та Вам, отче Володимире!

 

п. Ольга Осадчук,

парафіянка храму

Чуда Архистратига Михаїла

 

 

Свята Місія в храмі Чуда Архистратига Михаїла с. Нивра https://buchacheparchy.org.ua/ Super User