alt

1 жовтня 2014 р.Б. на запрошення о. Дмитра Ненчина в селищі Нагірянка Чортківського району були проведені перші «екологічні місії для порятунку створіння» в Бучацькій єпархії УГКЦ. Такі місії мають за мету через донесення ключових правд християнської віри про нашого Творця і Спасителя причинитися до оживлення парафій, щоб вони ще більше ставали місцем зустрічі з Живим Христом, а також до підвищення загальної свідомості та екологічної культури суспільства.

Про мету і завдання екологічних місій, які проводяться на загальноцерковному рівні з благословення блаженнішого Святослава, розповів присутнім п. Михайло Деревенчук - референт з екології даної єпархії спільно з о. Дмитром Ненчиним.

Зустріч пройшла у місцевій школі, де вчителі та учні разом з духовенством переглядали презентацію про проблему сміття у нашому житті, роздумували про особисте ставлення до природи. У своєму зверненні до учнів п. Михайло нагадав, що в світі все є взаємопов’язане. Наше життя залежить від нашого ставлення до природи, яке часто бумерангом повертається проти людини.

Також під час зустрічі присутнім була представлена «еко-валізка», яка містить різні технічні засоби та прилади, які можна і навіть необхідно застосовувати у наших квартирах, будинках, домогосподарствах тощо для економії енергії, води та інших природних ресурсів. Духовенство разом з присутніми подякували молитовно Небесному Отцеві за всі дари, а найперше за дар життя.

Наприкінці зустрічі п. Михайло запросив дітей взяти участь в екологічному конкурсі та подарував пам’ятки – закладки із рекомендаціями як заощаджувати енергоресурси.

Сподіваємося, що в скорому часі зерно, засіяне в серця мешканців Нагірянки, проросте й дасть щедрі плоди дієвої любові Божої, яку відчують не лише присутні на місіях, але і вся церковна спільнота та місцева громада, а також і весь оточуючий їх світ.

 

Старт екологічних місій задля порятунку створіння https://buchacheparchy.org.ua/ Super User