alt

8 вересня у с. Боків Підгаєцького деканату відбулося святкування 300-ліття храму св. Миколая. З цієї нагоди церкву відвідав владика Дмитро Григорак ЧСВВ, де відслужив Архиєрейську Літургію. Владика висловив щиру подяку пароху - о. Михайлу та парафіянам за жертвенну працю, незважаючи на сучасний важкий матеріальний стан в країні, у відновленні храму. "Хоча, церкві 300 років, - вона є справді "Христовою Невістою"", - ствердив Владика.

У проповіді Кир Дмитро наголосив, в першу чергу, на важливості молитви та прощення: "Тільки Бог може перемінити зло на добро, тому моліться. Моліться за ваші сім'ї, за Україну, за ваших ворогів і навернення Росії, за мир. Не забувайте згадувати у молитві і вашого священика, тому що тільки священик єднає побожних людей у Церкву. Не зважаючи на всі хиби самого єрея, через нього діє благодать Господня на всю парафію і кожного зокрема. Будьте святими! Сумлінне виконання своїх обов'язків і є справжньою дорогою святості, але наші обов'язки є також нашими хрестами, тому та людина, яка не виконує свого обов'язку, стає хрестом для оточуючих. Через хрест Бог вводить справжню любов у світ, тому прощайте всім, з усього серця прощайте, не проклинайте, але благословляйте, навіть ворогів своїх".

Не менш важливою подією було також дияконське рукоположення Василя Кавулича, яке він отримав із рук владики Дмитра. Архиєрей побажав нововисвяченому бути справжнім свідком Христа, мужньо зносити усі труднощі, бути гідним даної ласки, а також стати справжнім мужем молитви.

Після звершення Святої Літургії відбулося урочисте освячення води та благословення нею всіх присутніх.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Святкування 300-ліття храму св. Миколая у с. Боків https://buchacheparchy.org.ua/ Super User