alt

27 вересня, на храмовий празник Воздвиження Чесного Хреста Господнього при Бучацькому монастирі оо. Василіян, до «священичої родини» долучилося 3 нововисвячених єреї: о. Іван Микитюк, о. Василь Стасюк та о. Василь Улішак. Святителями були: владика Димитрій Григорак ЧСВВ (Єпарх Бучацький) та владика Василь Тучапець, ЧСВВ (Екзарх Харківський).

«Священство є великим даром, але якщо не буде покори - не буде і Христа. Дорога священика є дорогою хресною, не тільки він повинен йти нею, - але вести за собою інших. Сьогодення є також хресною дорогою. Зло має на меті знищити нас як фізично, так і морально. Ми повинні мати впевненість, що після розп'яття завжди буде воскресіння. Допоки кожен із нас не візьме свій хрест і не буде нести його – нічого не зміниться», – такими були слова владики Димитрія під час літургійної проповіді з нагоди урочистості.

Після звершення Святої Тайни Священства, а також Божественної Літургії, відбулося освячення води. Отець Іван Микитюк висловив подячне слово, а також просив про молитву за нововисвячених єреїв та їхнє служіння. Також один із молодих єреїв о. Василь Улішак стане 14 священиком Харківського екзархату.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Після розп'яття завжди буде воскресіння https://buchacheparchy.org.ua/ Super User