alt

21 вересня 2014 р.Б. у м. Бучач відбулася посвята прокатедрального собору Благовіщення Пресвятої Богородиці. Нагадуємо, що термін "прокатедра" означає: "перший за значенням храм після катедри на території єпархії", тобто перший храм після катедрального собору Верховних апп. Петра і Павла. Освячували храм архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк, єпарх Бучацький УГКЦ - Димитрій Григорак ЧСВВ та екзарх Луцький УГКЦ - Йосафат Говера. 

Було також освячено престіл та кивот. Разом з владиками співслужило 14 священиків та воздавали хвалу Господеві близько 2 тис. мирян. Чудовий спів лунав із уст хору парохії Чесного Хреста Господнього м. Бучача під керівництвом п. Оксани Гребеньовської. Митрополит Кир Василій Семенюк у проповіді наголосив на важливості молитви до Пресвятої Богородиці - Небесної Матері, якої є храм. "Вона витирає усі наші сльози та зігріває серця любов'ю", - зазначив митрополит. 

Владика Димитрій Григорак ЧСВВ привітав усіх парафіян із посвятою храму та побажав усім міцного здоров'я, щастя у родинах, а також, щоб храм був завжди заповнений вірними, які прагнуть Божого слова. Також він нагородив подячними грамотами усіх жертводавців, без яких ця велична будівля не була б зведена. Наприкінці голова Тернопільської облдержадміністрації п. Олег Сиротюк подарував храмові дві хоругви свв. Володимира і Ольги.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Посвята прокатедрального собору у м. Бучач https://buchacheparchy.org.ua/ Super User