alt

19 вересня 2014 р.Б. у м. Чорткові відбулася проща Хреста та Ікони Світового Дня Молоді. Завершився цей день нічними чуваннями у Катедральному соборі Верховних апостолів Петра і Павла, де всі мали змогу ще раз подякувати Господу за можливість перебувати весь цей день з реліквіями, які освятив Папа св. Іван Павло ІІ. 
Дане дійство розпочалося із зустрічі Хреста та Ікони СДМ на території Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського. Коротке слово виголосив голова молодіжної комісії Бучацької єпархії о. Мар’ян Лемчук, закликавши молодь до життя із Богом: "Дорога молоде! Не біймося бути добрими християнами, адже хрест це не кінець, це лиш початок". Під час ІІ стації "Хресної Дороги" владика Дмитро Григорак, ЧСВВ у Катедральному Соборі привітав всю молодь із цим пам'ятним днем, тому що дані реліквії перебуватимуть на Україні лише на протязі місяця, і тільки один день у м. Чорткові. Він поблагословив всіх учасників ходи, бажаючи якнайбільше відзискати Божої благодаті. Наступною стацією стала Центральна площа міста, духовну програму при зустрічі Хреста та Ікони СДМ приготували працівники РБК ім. С. Крушельницької м. Чорткова. До поклоніння приступили також представники районної та місцевої влади. Хресний хід був також екуменічним. Він поєднав вірних УГКЦ, Костелу Святого Станіслава Римо-Католицької Церкви, де о. Томаш наголосив, що ми насправді не потребуємо нічого, окрім любові, тому закликав до молитви за матерів. До хресного ходу приєдналася і православна молодь храму Покрови Пресвятої Богородиці. Митрофорний протоієрей отець Михайло Левкович підкреслив: "Кожного разу, як я бачу хрест, бачу також смерть... Водночас бачу спасіння. Чи ми готові взяти на себе хрест Христовий, як Симон з Киринеї? Сьогодні надзвичайно важка ситуація в Україні, де маємо прекрасну можливість послужити своєму ближньому, але чи ми робимо це?" Реліквії також побували у Храмі Вознесіння ГНІХ, Каплиці Пресвятої Богородиці та наново освятили пам'ятник жертвам політичних репресій. Наступними зупинками були: СІЗО м. Чорткова, Дяківсько-катехитична академія імені свщмч. Г. Хомишина, храм Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, центральна лікарня, військкомат. На ХІV стації реліквії повернулися у Катедральний собор.
На завершення відбулося сходження на, так звану, гору Юрчинських, де в молитві отці благословили усю нашу єпархію, а також молилися за цілу Україну. Всі були свідками того, як люди мали змогу черпати силу: світла і любові. Даруючи Хрест та Ікону Божої Матері молоді, Святий Іван Павло ІІ просив нести ці реліквії світом, як знак Любові Господа до людства, тому найкращим результатом перебування його з нами буде несення світла та любові крізь все своє життя. У нічних чуваннях взяла також участь парохія костелу Святого Станіслава. Вірні римо-католицької громади разом із сестрами-монахинями та о. Томашем дарували свій прекрасний спів та коротенькі розважання.
 Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ.

 

Відбулась проща Хреста та Ікони Світового Дня Молоді у м. Чорткові https://buchacheparchy.org.ua/ Super User