alt

З молитвами до Богородиці і з благословенням владики Дмитра (Григорака), хористи Чортківського Катедрального Собору Св. Верховних Апостолів Петра і Павла, разом з прочанами та о. д-р Мирославом Думичем побували у  святому місці – Зарваниці.

Митрополит Андрей Шептицький у пастирському листі писав: «Хто в церкві співає, - той двічі молиться». Співав наш хор Св. Літургію щиро, з великим духовним піднесенням під майстерною орудою регента Івана Кікиса,  відомого в нашому краї хормейстера і педагога. Пісні – молитви линули під купол серця Марійського духовного центру Собору Богородиці, прославленій в чудотворній Зарваницькій іконі, здавалося, до самого Всевишнього. З нами молилися сотні прочан з Києва, Кам’янця-Подільського, Тернополя, Чорткова, інших міст і сіл, котрі приїхали на батьківщину Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого, щоб віддати данину шани, помолитись за світлу душу ісповідника віри у день 30 роковин смерті.

Українським Мойсеєм назвав у проповіді о. Марко Семеген з Риму Йосифа Сліпого, який з далеких мордовських і сибірських таборів впродовж 18 років вів корабель нашої стражденної, але непереможної Української Греко-Католицької Церкви, яка сьогодні із своїм народом молитовно благає Господа про мир.

За мир і спокій на українській землі щиро молилися прочани з духовенством: о. Марком Семегеном (Рим), о. Ігорем Онишкевичем з церкви св. Миколая на Аскольдовій могилі в Києві та о. д-р Мирославом Думичем.

В цьому наміренні ми жертвували Хресну дорогу, молилися у церкві Різдва Пресвятої Богородиці монастиря оо. Студитів. Віримо, що від тілесних й душевних недуг зціляє купіль св. Анни, яку ми відвідали.

Окроплені свяченою водою, з Божим благословенням, повертались ми додому, щоб знову прийти сюди, до святого місця, припасти до стіп Богородиці.

Дякуємо нашим духівникам: пароху – отцю Андрію Лемчуку, о. д-р Мирославу Думичу, всім, хто допоміг нам здійснити відпуст і очистити наші душі, помолитись за рідну Вітчизну.

«Боже, Великий, Єдиний,

Нам Україну храни!»

 

Оксана Мандзій,

учасниця катедрального хору

Св. Верховних Апп. Петра і Павла

м.Чортків

«Царице Неба й рідної землі, Тобі співаємо священний свій псалом» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User