alt

Сьогодні, 9 вересня 2014 р.Б., чортківчани прощалися з  Романом Ільяшенко, який загинув в зоні АТО. Юнак віддав своє життя за волю України, захищаючи рідну землю від окупантів.

Блаженніший Святослав, Патріарх і Глава УГКЦ, передав щирі співчуття рідним і близьким покійного. Також свої співчуття висловив єпарх Бучацький, владика Дмитро (Григорак) ЧСВВ, який перебуває на Синоді Єпископів УГКЦ і разом молиться за упокій душі нашого героя.

Чин похорону відбувався на парафії Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, який очолив генеральний вікарій Бучацької єпархії о. Володимир Заболотний у співслужінні єпархіальних священиків УГКЦ та представників різних конфесій міста.

«Ми сьогодні прощаємо у вічність сонячного, молодого юнака, який в тому винограднику, про який ми чули в недільній Євангелії, вчинив все залежне від нього. В його родині належно виплекали молоду лозу, вона наповнилася водою любові до рідного народу, укріпла фізичним гартом і дала прекрасне гроно, яке сьогодні вже є перед стопами Господа. Скільки ще є тих грон у Божому Винограднику? Але вони не такі, вони напоєні заздрістю, злістю, кар’єризмом, корупцією.

Ми прийшли сьогодні подякувати Роману  за його світле життя, за те, що був біля нас. Він своє зробив сповна. Господь у винограднику казав віддати тільки частину, а він віддав усе. Нічого собі не залишив. Для того, щоб ми могли прибрати належно наш чортківський виноградник він своєю смертю об’єднав нас усіх: сльозою, молитвою, щирим  прощанням», - наголосив о. Володимир.

«Просимо у Господа, щоб дав нам великої мудрості продовжити його справу, витворити ту спільноту, за яку він помер. Спільноту вільних, українських християнських людей, ту спільноту, яка називається Україна», - завершив своє слово проповідник.

Присутність студентів ЧДКА ім. свящм. Г. Хомишина, учнів гімназії ім. о. М. Шашкевича та інших навчальних закладів, а також великої кількості молодих людей із лампадками в руках, які клякали перед похоронною процесією, віддаючи шану герою України Роману, дає надію, що молоде покоління буде спосібне витворити таку спільноту, про яку говорив о. В. Заболотний.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

{youtube}VxHa6qvdM_I{/youtube}

«Господь у винограднику казав віддати тільки частину, а він віддав усе», - генеральний вікарій Бучацької єпа https://buchacheparchy.org.ua/ Super User