В День Незалежності 24 серпня 2014 р.Б.Святу Літургію в Катедральному храмі Верховних Апостолів Петра І Павла  очолив преосвященний владика Дмитро  (Григорак),ЧСВВ.

Під час Святої Літургіїї, з рук владики Дмитра, отримав священичі свячення о. д. Михайло Паславський . "Це великий дарунок Господа .Через такі покликання Господь сьогодні скріпляє нашу віру", -наголосив єпарх Бучацький.

Згідно євангельської події владика повчав вірних про ласку прощення в щоденному житті ."Є рани, які ми ще носимо з дитинства і, не вміючи прощати, можемо ранити інших. Важливо вслухатися в слова Ісуса і вчитися прощати кожен день .Прощати всім і молитися за своїх кривдників, ворогів.Так ми будемо ставати подібними до Христа".Також владика  привітав всіх з святом Незалежності, зауваживши,  що сьогоднішнє свято несе нам і радість, і смуток, бо багато наших синів і доньок помирають за Україну.

Слід зауважити, що на Божественній Літургії також був присутній о. М. Романюк , генеральний вікарій Паризької єпархії УГКЦ, який є вихідцем із наших країв. Він теж привітав нового ієрея Бучацької єпархії, а також розповів про служіння духовенства для вірних на теренах їхньої єпархії.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

"Через такі покликання Господь сьогодні скріпляє нашу віру", - наголосив єпарх Бучацький, владика Дмитро (Гри https://buchacheparchy.org.ua/ Super User