Напередодні  храмового свята святого Пантелеймона, 8 серпня 2014р.Б., у каплиці районної лікарні м.Чорткова відбулася Свята Літургія, яку очолив преосвященний владика Дмитро(Григорак) у співслужінні капеланів лікарні та отців Бучацької єпархії. На молитві були присутні хворі, лікарі, а також гості.

У своєму пастирському слові владика Дмитро наголосив на важливості віри та молитви при лікуванні хворих, розкрив вартість терпіння, як дару Божого, через який можна осягнути великі ласки.

Владика зацитував Папу Павла VI, який просив, щоб ті люди, які  терплять, жертвували за нього свої терпіння, оскільки прийняті людиною терпіння мають велику вартість перед Богом. «Ми теж можемо жертвувати свої терпіння за тих, кого найбільше любимо, за свій народ. Нашими терпіннями ми теж можемо спинити цю війну, яка триває… Молитва має велику перетворюючу силу»,-заохочував єпарх Бучацький.

Вкінці владика привітав всіх хворих і медиків з храмовим святом, вказуючи  на приклад  життя святого Пантелеймона, який вмів вірити і долати труднощі.

Після Святої Літургії всі молилися за мир на Україні. Пізніше відбулося освячення нового тетраподу, освячення  води, мирування, а також владика Дмитро вручив грамоти жертводавцям, які спричинилися до краси храму.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Храмове свято у лікарняній каплиці святого Пантелеймона у м.Чорткові https://buchacheparchy.org.ua/ Super User