У «Веселих канікулах з Богом», які проходили  у с. Мушкатівка Борщівського деканату, взяли участь  45 учасників, віком від 6 до 14 років. Основна  тема,яка була представлена дітям, –це   сім Святих Тайн.

Кожного дня діти мали змогу взяти участь у Божественній Літургії та молитись молебень до Христа Чоловіколюбця, які служив духівник і парох о.  Анатолій Гаврилевський. Також діти приступали до Святих Таїнств Сповіді та Євхаристії.

 «Веселі канікули з Богом» проводили бр. Олег, бр. Михайло і бр. Андрій - семінаристи із Івано-Франкіської Теологічно-Катехитичної Академії. Вся програма канікул була дуже насичена, що і   не давало дітям змоги сумувати. Діти слухали науки про Святі Таїнства, після чого дивились мультфільми,  пізніше відображали  сценки , щоб  могти краще засвоїти все, що їм розповідали. Також усі учасники проявляли  свої таланти у малюванні, грі у футбол, різного роду естафетах, і, звичайно ж, у знанні Катехизму, за що отримували солодкі подарунки. Незабутні враження діти отримали від бансів і релігійних  дитячих пісень, бо саме ними вони прославляли Бога,  як це у свій час робив цар Давид.

Особливо дітям  сподобались теренові ігри, у яких вони побачили, що тільки через єдність усієї команди здобувається перемога. Саме на цьому весь час акцентували увагу брати – семінаристи, показуючи, що повинна бути любов і повага до ближнього, сильніший має допомагати слабшому, а для прикладів використовували біблійні історії. На основі цих ігор показували правильне будування християнської спільноти.

«Веселі канікули з Богом» завершилися недільною Літургією, після якої була виголошена подяка всім учасникам і тим, хто в будь-який спосіб долучився до організації «Веселих канікул з Богом» на парафії.

бр.Андрій Магас

«Веселі канікули з Богом» у с.Мушкатівка https://buchacheparchy.org.ua/ Super User