Молодіжний єпархіальний з’їзд пройшов в м. Чорткові 17 травня 2014 р.Б. та залишив за собою багато вражень і  вже набутий досвід для тих, хто найбільше є сьогодні відповідальний за молоде покоління в Бучацькій єпархії.

Ось якими думками поділився о. М. Лемчук, голова молодіжної Комісії в Бучацькій єпархії.

-Отче Маряне, чи вдалося все, що задумалося?

-Чесно кажучи, ми і не сподівалися, що з’їзд так вдасться. Цим керував Господь. Доказом була сонячна погода, хоч  напередодні лили дощі. Це Бог поблагословив цей з’їзд.

-А кому ще Ви завдячуєте за організацію цього заходу?

-Звичайно,  висловлюю  велику вдячність Владиці Дмитру (Григораку), єпарху Бучацькому  за благословення і матеріальну підтримку для цього з’їзду. Дякую отцям – парохам, які посприяли і зініціювали свою парафіяльну молодь. Це дуже важливо, що всі мали можливість зустрітися і побути разом, і разом з Господом.

Також завдячую дорогим гостям,зокрема отцю Ростиславу,голові Патраршої молодіжної комісії,о.Максиму - салезіянину за такі чудові реколеції. Всій молоді, яка приїхала, всім  нашим аніматорам. До речі, хочу зауважити, що найбільшу користь приніс 8-місячний вишкіл християнських аніматорів, які проводив в нашій єпархії, на запрошення молодіжної комісії,  львівський Фонд «Разом для молоді». Дякую керівникові цього Фонду  і співорганізаторові з’їзду Анастасії Гій, яка нам багато допомогла.

-На Ваш погляд, хто така молода людина  у Церкві сьогодні?

-Молодь є дуже різною. Деколи дуже важко з нею розмовляти. Проте, в кожного є відкрите серце. І це  є найбільшим даром, особливо в української молоді.

 Я це зауважив, дуже виразно, коли під час інтерактивних реколекцій вони  спілкувалися з о. Максимом.

-Отче, а які Ваші плани на майбутнє, щодо  праці з молоддю?

-Я трохи розгублений. Але, вірю що Господь дасть мені  видні  ініціативи, дасть зрозуміти потреби молодої особи. Для цього хочу відвідати окремі найбільші молодіжні спільноти, які вже мають досвід.

І на закінчення, Ваше сьогднішнє життєве кредо?

Я вірю в українську християнську молодь. Вона здатна змінити не тільки себе,своїх батьків,родину, друзів, але і весь український народ.

Розмову вела с.Марія Кузь ЗСПР
Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Я вірю в українську християнську молодь»,- о.Марян Лемчук, голова молодіжної Комісії Бучацької єпархії УГКЦ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User