Святу Літургію в Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла очолив Преосвященний владика Дмитро (Григорак) 18 травня 2014р.Б.

Під час проповіді єпископ  наголосив на важливості зустрічі кожного християнина особисто з Христом. А  також  вияснював, що означає поклонятися Богові в дусі і правді. 

«Запитаймо себе - чи цей дух, яким наповнене наше  серце є згідний з духом Господнім? Важливо з яким наміром ми робимо добрі справи, жертви… Ціль наших добрих справ, молитов –це обожествлення. Якщо ми ходимо до ворожок, віримо у всякі чари, сповідаємось і знову так робимо, то як ми поклоняємось Господеві? Чи справді у дусі і правді? Господь нам говорить жити в дусі і правді»,-наголосив єпарх Бучацький.

Також під час Святої Літургії відбулися дияконські свячення ліцензіята канонічного права Михайла Паславський,  працівника єпархіального трибуналу. Вдадика Дмитро подякував Господеві за ще одне покликання у єпархії, представивши вірним нововисвяченого о.д-на Михайла та просив всіх молитися за вірне його служіння у лоні Христової Церкви. Отець- диякон, завдячуючи Господеві,  владиці Дмитру  і всім, хто вів Його  у дорозі покликання сказав: «Сьогодні,   ми  як самарянка,  можемо зачерпнути життєдайної  води, щоб ділитися з тими, хто є спраглий. Надіюся що моє дияконське служіння буде служінням для тих, хто потребує живої води, для добра єпархії і Церкви.

Після  Літургії, на закінчення тижня Родини подружні пари отримали благословення єпарха Бучацького владики Дмитра Григорака, та  окроплення свяченою водою.

Також Владика Дмитро заохотив  більше, в цей вирішальний тиждень, молитися за Україну і за добру владу для нашої батьківщини. Крім того, подякував за добру організацію єпархіального з’їзду молоді і  ще привітав учасників з’їзду «Матері в молитві», наголосивши на важливості материнської молитви в теперішній час.

«Запитаймо себе - чи цей дух, яким наповнене наше серце є згідний з духом Господнім?» - єпарх Бучацький, Вла https://buchacheparchy.org.ua/ Super User