З’їзд молоді відбувся в Бучацькій єпархії 17 травня 2014р.Б. на тему: » Церква для молоді і молодь для Церкви».

У з’їзді взяло участь близько  тисячі молодих людей, які між собою швидко знайшли спільну мову і відчулися потрібні Церкві, як молода,енергійна  сила.

О.Мар’ян Лемчук, голова Комісії у справах молоді Бучацької єпархії  тепло  привітав учасників. «Ми є дуже раді, коли вас є так багато. Сьогодні ми розпочали другий  з’їзд  молоді і вперше на території  Собору  Верховних Апостолів Петра і Павла.  Ми молилися, щоб не було дощу, і так сталося.  Це благословеннй час. Хіба Бог нас не любить дуже сильно?»

Отець зачитував всі  групи,  які прибули на з’їзд із різних міст і сіл єпархії, а присутні радо вітали оплесками. Також вітав організаторів, аніматорів, отця Ростислава Пендюка, голову патріаршої  молодіжної Комісії УГКЦ,о. Максима Рябуха, селезіянина, а також оплесками вітали владику Дмитра (Григорака) , який поблагословив цей з’їзд .

Цікавий флешмоб,  який зробили молоді люди разом з аніматорами, висвітлював любов до України та небайдужість до теперішніньої ситуації в державі. Банси, виступ о.Василя Брони та гурту «Фіра»  та цікава форма знайомства , у свій спосіб, надали молодим людям атмосферу невимушеності та радості.

У інтерактивних реколекціях  о. Максим старався донести учасникам з’їзду, як важливо є бути в Церкві і знати Христа, заприятелювати з ним.

«Церква хоче познайомити нас із Христом для того, щоб і Христос став  нашим приятелем. Це не є легко, цей процес є трошки тривалий. Цей час поруч із Христом, якраз і дарує нам Церква,яка  для нас є домом, сім’єю, школою і місцем нашого зростання». Саме про це пізніше,  присутні на з’їзді, обговорювали та ділилися   з аніматорами  в групах.

Голова молодіжної  патріаршої  Комісії о.Ростислав подякував о. Ігорю Середі за все, що він зробив для молодіжної комісії Бучацької єпархії  і все ж таки залишився працювати в комісії, а також привітав о.Мар’яна і заохотив молодь молитися за його дуже відповідальне  служіння для молоді.

«Ми всі потребуємо, щоб Господь нам допомагав.Тому заохочую і нагадую, що в  кожен останній четвер  місяця маєте  знайти час, щоб помолитися за молодь».  Пригадуючи події майдану,отець Ростислав  зауважив, що молодь справді має велику місію: «Не соромтеся мріяти і прагнути  чогось важливого».

Також запросив на ще одну пригоду:  10-13 липня у Львові буде проходити Всеукраїнський молодіжний фестиваль «Вітер На-Дії».

 «Бажаю, щоб такі гарні події відбувалися в ваших містах і селах, де ви живете»- закінчив о.Ростислав.

До молоді звернувся Преосвящений Владика Дмитро (Григорак),  який здійснив  найважливіший кульмінаційний момент того дня - посвяту молоді під опіку блаженної Тарсикії Мацьків, яка теж віддала своє молоде  життя Господеві і стала мученицею.

«Не соромтеся мріяти і прагнути чогось важливого»,-о.Ростислав Пендюк, голова Молодіжної Патріаршої Комісії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User