Відбувся черговий вишкіл молодіжних лідерів, який організувала молодіжна комісія Бучацької єпархії УГКЦ з 11 по 12 січня 2014р.Б..

Як вважає о. М. Лемчук, заступник голови молодіжної комісії Бучацької єпархії: » Ця молодь є творчим активом в житті парафії, в ширшому ракурсі – ця праця покликана оживити парафію. Тому даний вишкіл і є просякнутий словами Отця і Глави нашої Церкви Блаженішого Святослава: «Жива парафія – місце зустрічі з Живим Христом». Також в світлі останніх подій, які сколихнули наше суспільство, можемо чітко побачити, що саме молодь, є тією рушійною силою».

На курсах аніматори, як завжди, легко, доступно і в цікавій формі пояснювали новий матеріал, а на четверту  зустріч запросили учнів ШХА (Школа Християнського Аніматора) до Львова.

Ось якими враженнями поділилися  учасники :»Це була незабутня поїздка. Спочатку екскурсія центром Львова, де мене вразила архітектура міста, храмів. А як ми колядували у маршрутці з місцевими жителями…Вечірня молитва і наука про святість, яку провів о. Петро Майба (Директор Ліцею ім. Блаженного Клементія Шептицького). Ми яскраво завершили перший день у Львові.

У неділю  вирушили на Божественну Літургію до Львівської Духовної семінарії УГКЦ. Опісля брат Роман цікаво розповів про життя і навчання майбутнього священика і показав нам семінарію. Не можу не згадати про отця диякона Івана Микитюка,  який служить в молодіжній комісії Бучацької Єпархії, УГКЦ. Він був завжди поруч з нами, молився і підтримував нас.

Наші аніматори не бояться бути дітьми і вчать нас цього. Невеличка лекція про ігрологію, дала нам розуміння про гру і її мету. Я дуже щаслива , що мала можливість відвідати цей курс, тут я знайшла нових друзів, і познайомилася з такими чудовими людьми, як наші аніматори. Вони навчили мене відчувати радість від кожної прожитої хвилини, адже, як казав, о. Іван Боско: «Диявол боїться радісних людей!» . Щиро дякую всім. Надіюсь, наступні зустрічі будуть не менш яскравими і веселими».

О. Мар’ян також висловив свою думку в сподіваннях на збільшення молодіжної спільноти, в заохочуючий спосіб: »Отож щиросердечно запрошуємо всю не байдужу молодь, (байдужість- гріх  ) яка хоче цікаво, якісно і з користю для душі провести час, і тим самим зробити інвестицію в своє майбутнє, відвідуючи наші зустрічі. Батьки, не забудьте, що Ваші діти є не тільки майбутнім Церкви, а й нашої дорогої Неньки України,  яка так потребує змін…  Друзі, вам гарантовані незабутні враження, нові зустрічі, та якісна зміна духовного життя. Прийдіть і подивіться. Ми з радістю чекаємо на Вас!!!».

Ці зустрічі відбуваються в другу суботу кожного місяця з 10:00 год. по 17:00 год.,  за адресою: вул. Монастирська, 1 (приміщення єпархіального управління Бучацької єпархії).

Молодіжна комісія Бучацької єпархії УГКЦ.
Фото: І. Гусак

Молодіжні лідери Бучацької єпархії запрошені до Львова https://buchacheparchy.org.ua/ Super User