Вже тиждень чути веселий сміх дітей з особливими потребами у "Домі милосердя".  Починалося все з молитви за Божу Волю або вирішення проблем, які з часом випливали. Так створилася спільнота "Дім милосердя". Найперша болюча проблема – це діти-інваліди, діти- сироти або напівсироти. Ми часто задумуємося над цією проблемою, якщо Господь дарував таких дітей, Він хоче, щоб вони були щасливі і сприймалися іншими. Дивлячись часто на цих дітей, замислюємося, хто з нас є інвалід. Вони, чи ми - здорові і повноцінні люди? Їхня простота, дитяча щирість і ласка вражає. Приходять на думку слова із Святого Письма: "Будьте як діти, бо їхнє Царство Небесне". Щира, безпосередня радість малої дитини нагадує нам про те, що Бог завжди там, де ясніють усмішки і лунає сміх. Ці щирі дитячі серця відкривають двері до Царства Небесного. Діти відчувають цю особливу мову любові, йдуть на спілкування.

Мова до таких дітей одна – це любов. Вони не  завжди розуміють здорових людей, багато з них відстають у психомовному розвитку. Коли ти з ними щирий і любиш їх такими як вони є, тоді не треба особливих програм, наук чи університетів.

Духовна спільнота і  центр "Дім милосердя" починається кожен день з молитви і Служби Божої. Ця спільнота народилася при Бучацькій єпархії УГКЦ. Сюди входять батьки дітей- інвалідів та люди небайдужі до долі цих дітей. Ми хочемо, щоб діти з особливими потребами чули себе щасливими, любленими, потрібними, хочемо пристосувати їх до повноцінного життя у суспільстві, знаходити в них таланти і дати їм можливість розвиватися.

З благословення Преосвященного Владики Дмитра(Григорака) ця спільнота була заснована і кожен крок зроблений з благословення і доброї ради. Ми прийшли до спільної думки, що треба робити вже перші кроки. Молитва за Божу Волю, благословення Церкви, духовні поради- все це дає вже плоди. Ми винайняли хату і за два тижні разом з волонтерами і небайдужими людьми зробили "косметичний" ремонт.

7 листопада Преосвященний  Владика Дмитро посвятив цю хату і вдихнув у неї життя. Владика сказав такі слова: "Щоби це був дійсно "Дім милосердя" для всіх, хто потребує милосердя". Ми щиро вдячні всім, хто спричинився до цієї справи, а найперше Богові і людям, які постом або молитвою, пожертвою, чи навіть просто підтримкою, допомагають нам. На сьогоднішній день з дітьми працюють батьки і люди доброї волі, які мають бажання пожертвувати свій час і життя. Тільки за тиждень часу вже видні зміни, як для самих дітей, так і для людей, які з ними працюють.

Просимо всіх бажаючих приєднуватися до милосердя. Двері цього Дому відкриті для всіх, тому що є багато талантів, які Бог дарує щодня і багато людей, а особливо дітей, які потребують їх реалізації.

Наша адреса: вулиця Лесі Українки 4, навпроти входу в гімназію (вхід з середини подвір’я, зліва перші двері)

Наші контакти: 0633605389 Таня, 0936394849 Іра, 0966778725 Галина

Духовний центр "Дім милосердя" https://buchacheparchy.org.ua/ Super User