9 листопада 2013 р.Б.у храмі Успення Пресвятої Богородиці відбувся збір катехитів Пробіжнянського  деканату. Зустріч розпочалася із Божественної Літургії, яку відслужили отці деканату. Після відправи отець -декан Зеновій Пасічник звернувся до катехитів з проповіддю про важливість катехитичного служіння в наш час, яку розпочав словами Митрополита Андрея Шептицького: «Якщо не будемо вчити катехизму, діти виростуть поганами, якщо не напоминатимемо грішників, то гріхи будуть множитися, якщо не будемо вчити людей правдивої віри, то повстануть фальшиві пророки, що будуть зводити людей з правдивої дороги». Ці слова запали в душу катехитам.

У парафіяльному будинку катехити і отці деканату мали змогу переглянути відео всеукраїнської конференції  «Про організацію катехитичного служіння у протопресвітеріатах (деканатах) Української Греко-Католицької Церкви в Україні», яка відбулась у Львові 8 жовтня 2013 р.Б. Прослухали доповідь Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, керівника Адміністрації Патріаршої курії владики Богдана Дзюраха, доповідь с. Луїзи Цюпи, Заступника Голови Патріаршої Катехитичної Комісії.

«Праця катехита на парафії у наш важкий час є необхідною. Кожний катехит збирає під своє крило дітей Божих, прилучає їх до Церкви, виховує характер, виробляє образ і подобу самого Ісуса Христа. І чим більше в цю роботу він вкладає молитви і жертви, тим вищим і ліпшим виходить мистецький твір його рук» (Митр. А.Шептицький).

Верля Ганна,
катехит, вчитель основ християнської етики
Пробіжнянської ЗОШ І- ІІІ ст.

Праця катехита на парафії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User