В день святого великомученика Димитрія Архиєрейську Святу Літургію відслужив Преосвященний Владика Дмитро (Григорак), правлячий Архиєрей Бучацької єпархії в катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла.

В євангельській проповіді владика на прикладі святого Димитрія вияснював вірним, як важливо є зберігати чистоту віри і не поклонятися сучасним ідолам. «У всі часи ті, хто переслідує християн, мають ціль  не вбити християнина, але щоб він зрікся віри. Те, що перемагає страх і смерть, - це є благодать  Божа. Ціль християнина не перемогти ворога, а спасти його душу.Тоді були такі переслідувачі, які не забороняли вірити в Христа, але казали:» Тільки кинь ладан в кадильницю, яка буде кадити божкам».

Не кинути  хоч дві ладанки в кадильницю, яка кадить  сучасним ідолам, теж є випробуванням для багатьох християн нашого часу…»

Після Святої Літургії багаторазовим многалітттям та щирими побажаннями вітали свого єпарха з іменинами священики єпархіальної курії, семінаристи ІФТА, богопосвячені особи та спільноти мирян. Діти дзвінкими голосочками подарували для владики святкову композицію віршів та пісень.

Свято великомученика Димитрія та іменини Владики Дмитра (Григорака) в Бучацькій єпархії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User