Презентація книжки «Еволюція: критичний підручник» в Бучацькій єпархії відбулася 7 листопада 2013р.Б. з благословення владики Дмитра(Григорака), правлячого Архиєрея Бучацької єпархії.

 У вступному слові перед учасниками презентації, а ними були студенти та викладачі навчальних закладів, а також вчителі шкіл та лікарі, владика Дмитро наголосив:» І наука, і Церква відкривають те, що встановив для них Господь. Ми є в моменті дотику, а не злиття цих двох галузей, які не заперечують, а доповнюють одна одну. Завдяки презентації цієї книжки ми хочемо дати світло для сучасної людини в даній проблематиці. Ми всі бажаємо бути в колі європейських народів, але як нація християнська хочемо себе зберегти. Маємо бути собою, як українці і як християни,а моральність має стати фундаментом. Де ці критерії? Сьогодні ми це почуємо».

Також перед присутніми виступив п.Петро Гусак ,  науковий редактор, який презентував книжку.

Анотація до книжки «Еволюція: критичний підручник»:

Ґрунтовні дослідження у різних галузях природознавства вказують на те, що для сучасних даних та відкриттів їх інтерпретація в рамках теорії макроеволюції не є необхідною: як наукові дані, вони у своїх галузях самодостатні. Таким чином, теорія макроеволюції виявляється не природничою, а світоглядною метатеорією, яка не може претендувати на виключність: наукові дані можуть бути інтерпретовані й з інших світоглядних позицій, і при цьому альтернативні пояснення раціональніші та послідовніші.

Колектив німецьких авторів – фахівців з біології, фізіології, генетики, мікробіології, біохімії, палеонтології, палеоантропології, ембріології та медицини, видаючи у світ цей підручник, представляє читачеві сучасний стан наукових досліджень у цих галузях та пропонує інтерпретацію їх результатів із залученням теорії створення, яка розуміється як свідома та свобідна дія причини, достатньої для виникнення необхідно складних функціональних форм життя. Для широкого загалу!

Книжку можна придбати в книгарні Бучацької єпархії за адресою:

м.Чортків
вул..Монастирська 1

Презентація книжки «Еволюція: критичний підручник» в Бучацькій єпархії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User