У с. Бедриківці Заліщицького деканату 27 жовтня відбулася знаменна та доленосна подія: Преосвященіший Владика кир Димитрій Григорак благословив місце під будову церкви св. Архистратига Михаїла.

Світлого сонячного дня біля пагорбу у центрі села зібралися його мешканці, представники місцевої влади (зокрема Голова сільської ради Костенюк Іван Михайлович) та громадськості на чолі зі священиком парафії о. Володимиром Рачковським. Їх привела сюди визначна подія: тут, на узвишші, незабаром збудують новий храм. Зустрічали Владику священик з громадою села та наймолодшими парафіянами, які з трепетом у душі вітали Архиєрея.

Цього дня щиро раділи люди і, здавалося, тріумфувала вся природа, сповіщаючи про прекрасну новину незвичним сяйвом осінніх сонячних променів.

Архиєрей освятив та встановив хрест на місці майбутнього святилища, наріжний камінь та місце на якому стоятиме майбутній храм і де люди сходитимуться на Богослужіння поки будуватимуть церкву.

Завершивши чин освячення, Владика подякував усім, хто добровільно береться до справи спорудження нової святині, а також наголосив на тому, що зведення храму є нелегкою справою, але дуже богонатхненною, адже будуючи церкву ми, перш за все, піклуємось про спасіння людських душ. Відтак Архиєрей побажав священику та парафіянам ще сильнішої віри та впевненості, щоб могли спорудити у скорому часі новий храм та запевнив, що вірить у те, що в недалекому майбутньому усі знову зустрінуться на першій Божественній Літургії у ньому. На молитовну пам’ять про знаменну подію Владика подарував усім присутнім вервички.

На завершення події до всіх присутніх звернувся о. Володимир, подякувавши Владиці за батьківський візит, а вірним за молитву та присутність. Підтримав його керівник хору п. Степан Калакайло з радістю сказавши, що сьогоднішня дата, буде навіки вписана в історію та духовне життя цього села.

Парафіяни с. Бедриківці

Освячення наріжного каменю у селі Бедриківці https://buchacheparchy.org.ua/ Super User