З 9 червня по 26 серпня 2013 року Божого у Катедральному Соборі Cвятих  Верховних апостолів Петра і Павла проводилася підготовка дітей до Першої Сповіді та Урочистого Причастя.

«Перед тим, як приступити до цих Святих Тайн діти ознайомилися з основними катехитичними знаннями, які допомогли їм краще пізнати християнське життя.  На цих зустрічах ми намагалися закласти в дитячі серця фундамент життя з Богом і в Бозі, який згодом переросте у величну будівлю християнського життя. Зокрема, діти вивчали: молитви, Церковні та Божі заповіді, Святі Тайни, а також, отримали знання про життя, смерть, Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа»,- розповідає катехит Світлана Блажків.

Підсумком навчання став екзамен, на якому діти отримували запитання у вигляді зловлених ними рибок, що символізувало  походження перших апостолів, які були рибалками. Після екзамену діти вперше в житті приступили до Святої Тайни Сповіді. Разом з дітьми сповідалися також і батьки, хресні та рідні.

Урочисте Святе Причастя відбулося в чудовий день Успіння Пресвятої Богородиці. Особливою радістю було те, що Божественну Літургію очолив Єпископ Бучацької Єпархії Владика Дмитро Григорак, з рук якого діти і прийняли до своїх сердець Тіло і Кров  Ісуса Христа.

Після Св. Літургії був освячений хрест, який прикрашатиме купол Собору Верховних апостолів Петра і Павла. Опісля, діти піснями та віршами прославляли Бога та передали свою радість усім присутнім у храмі.

Святе Причастя Урочисте в Соборі Св. Верх. Апостолів Петра і Павла https://buchacheparchy.org.ua/ Super User