Молодіжні чування «Українська молодь  для Христа»,присвячені Року Віри і 1025-й  річниці Хрещення Руси- України та Дню Незалежності ,відбулися в с. Звиняч на Чортківщині 24 серпня 2013р.Б..

Свято зініціювали о.Василь Лехняк, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці  УГКЦ та активні миряни громади. Для дітей та молоді це була чудова нагода побути разом на церковному подвір’ї,помолитися погратии ігри, взяти участь як в спортивних, так і християнських конкурсах. Та найбільш вагоміше, на що ставили наголос  організатори свята, - це згадати молитовно тих, хто вистраждав в Воркуті,  чи Сибірі, в далеких засланнях ці прекрасні дні для України. Багато їх злягли за волю Держави та її незалежність, багато хто віддав своє життя за те,що не зрадив ні Церкви, ні віри Христової ,– а це були і єпископи,  і священики, і монахи, і монахині і прості миряни. Донести ці важливі істини до молоді, вплести в їхні душі  нев’янучий вінок пам’яті та поставити перед очі живі приклади вірних синів і дочок Церкви і України –все це  пронизувало  ідею свята.

Чисельний похід до пам’ятного хреcта,молебень до Богородиці  та палкі слова промовців  засвідчили любов і пам'ять до святих Церкви  та героїв  України.

Пізніше біля каплички Різдва Пресвятої Богородиці діти своїми віршами і чудовим виконанням хритиянських та патріотичних пісень підносили дух присутніх та вдячно прославляли Господа.

Як зауважив отець парох Василь Лехняк, свято не було б таким творчим, якби не чуйність до слова п.Тетяни Яблонь, чуйність до музики п.Андрія (дяка-регента громади  УГКЦ) а ще любов до ближнього  п.В. Градового, який матеріально допоміг  в організації свята .

На закінчення, біля височенної ватри, молодь, взявшись за стрічку, молилася співану вервицю, віддаючи свої душі і всю Україну під опіку Богородиці.

Жива парафія – живі плоди. Діти, молодь, старші своєю присутністю та участю у святі виражали мир, радість та глибокий душевний спокій, адже їхні наставники добре  ведуть їх, та дбають за повірене їм стадо.

Жива парафія – живі плоди в с. Звиняч https://buchacheparchy.org.ua/ Super User