Зворушливим та незабутнім став день 28 липня для жителів з с. Городниці. Саме в день пам’яті рівноапостольного князя Володимира Великого та день 1025-річчя Хрещення Русі шестеро маленьких християн урочисто приступили до Першого Причастя.

І от, нарешті, настав довгожданий день. Отець Михайло Пилипів ввів першопричасників та їх хресних батьків у храм через символічне серце, зроблене із квітів та зелені. Білий одяг юних причасників, який символізує чистоту душі і присутність у серці Ісуса, додавав ще більшої урочистості святковій атмосфері. Дівчатка і хлопчики були схвильовані, батьки – розчулені, парафіяни – радісні, а о. Михайло – сповнений гордості за своїх юних прихожан.

Молячись під час Святої Літургії парафіяни просили Ісуса дати дітям сильну віру, щоб їхні серця завжди були відкриті для Господа. А діти перший раз у житті прийняли найцінніший Божий дар  –  Тіло і Кров Ісуса Христа, у які перетворились хліб і вино.
Отець Михайло звернувся до першопричасників та їх родин з напутнім словом, наголошуючи на відповідальності батьків за духовне зростання дітей, на потребі гарного прикладу їхнього особистого духовного життя. Після Святого Причастя діти отримали пам”ятку Першої сповіді й урочистого Святого Причастя  на згадку про визначний день у своєму житті та подякували Богові за отримані ласки віршами.

Зворушливим був момент, коли юні причасники випустили в небо голубів як символ Святого Духа, який витав посеред усіх присутніх.

Тож нехай у чистих дитячих серцях ніколи не згасає вогник віри та великої Божої Любові, а Господь посилає свої щедрі ласки та Боже Благословіння!
 

Святе Причастя https://buchacheparchy.org.ua/ Super User