Робити щось уперше - завжди відповідальний крок, який інколи дається неймовірно важко і водночас  це дуже приваблива і бажана справа. То щось схоже на те, як з батьківського гнізда на ще не зміцнілих крилах уперше вилітають пташенята. Коли потрібно випробувати всі батьківські настанови і без сторонньої допомоги знятися в небо. Щось подібне пережили сьогодні наші діти в очікуванні Першої сповіді й святогоПричастя. Перша сповідь перед Творцем, перше зізнання у вчинених гріхах, Перше Причастя.

Такі урочистості сьогодні відбулися в Хоростківській греко-католицькій церкві "Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці". Святково одягнені діти, у супроводі хресних Батьків, увійшли до Храму Божого і під час Святої Літургії вперше в житті причастилися.

Від імені всіх батьків хочу висловити щирі слова подяки катехиту Іванків Марії Несторівні та духовним наставникам о.Петру Цвяху і о.Петру Панасюку за терпіння і турботу, щоб сьогодні наші діти зробили цей дуже важливий для нас всіх крок і прийняли  Святі Таїнства Господньої ласки і любові.

Зоряна Даялан

Святе Причастя в м.Хоростків https://buchacheparchy.org.ua/ Super User