Уже традиційно, за тиждень до свята Пресвятої Євхаристії, 30 червня 2013 р. Б. в УГКЦ «Успіння Пресвятої Богородиці» м. Борщова відбулося урочисте свято Першої Сповіді і Урочистого  Святого Причастя. А день перед цим, 29 червня, вранці, 39 діток вперше прийняли  Таїнство Сповіді.

Та перш ніж отримати Божі ласки, маленькі парафіяни понад півроку відвідували недільну катехитичну школу, де їх навчала катехит п. Ольга Рачковська. Діти складали справжній та хвилюючий іспит, який приймав настоятель храму о. Богдан Боднар. Тут діти показали реальні знання Христової науки, за що отримали високі оцінки.

І ось настав довгоочікуваний день ― Перше Святе Причастя, яке запам’яталося усім присутнім:  прикрашена церква, святково одягнені діточки, радість в очах батьків, хресних та усіх рідних.

Після закінчення Святої Літургії біля церкви відбувся невеличкий духовний концерт першопричасників. Хвилюючим став момент, коли діти зі словами: «Ми обіцяєм Ісуса любити  і віддаємо йому серця!» відпустили у небо кульки у вигляді сердець. Також отець Богдан вручив дітям пам’ятки та альбоми Першої Сповіді й Урочистого Святого Причастя, привітав їх та побажав усім першопричасникам Божого благословення та опіки від Матінки Божої.

Звертаючись до батьків, о. Богдан подякував їм за зусилля у християнському вихованні дітей, а також заохотив їх і надалі виховувати їх у вірі  до Бога і любові до ближніх та щонеділі брати живу участь  у Святій Літургії.

Возз'єднання з Христом https://buchacheparchy.org.ua/ Super User