З робочою поїздкою  в Італії перебував  єпарх Бучацький владика Дмитро( Григорак), ЧСВВ в супроводі  о. Андрія Лемчука, синкела Бучацької єпархії по формації духовенства, з 26 червня  по  3 липня 2013 р. Б..

Владика відвідав архиєпархію Капуа, з якою Бучацька єпархія має партнерські відносини вже декілька років. Слід зауважити ,що в  Капуа – новий єпископ - Монс. Сальваторе Віско, який 29 червня був інтронізований кардиналом Неаполя – Його Еміненцією Вінченцо Сепе.

30 червня, в неділю, з благословення єпископа Діонізія Ляховича, ЧСВВ, владика Дмитро відвідав три українські спільноти, що діють на території єпархії Капуа – в містах: Кастель Вольтурно, Капуа та Санта Марія.

Пізніше  Преосвященний владика Дмитро зустрівся з нововисвяченим єпископом єпархії Іскія - Монс. П’єтро Ланьєзе, який, ще будучи священиком, гостинно приймав наших студентів для поглиблення знань італійської мови.

1 липня новий архиєпископ Капуа Монс. Сальваторе Віско на своїй першій аудієнції прийняв делегацію Бучацької єпархії та пообіцяв батьківську опіку наших вірних.

В архиєпархії Капуа служать два священики Бучацької єпархії та три монахині Згромадження Сестер Мироносиць.

2 липня Владика Дмитро зустрівся з місцевим єпископом Іво Музером в м. Больцано та обговорив напрямки дальшої співпраці між єпархіями.

Пастирський візит владики Дмитра (Григорака),єпарха Бучацького до Італії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User