Гала-концерт міжнародного конкурсу «Пісня серця-2013», присвячений Року Віри та 1025 річниці  Хрещення України під гаслом:»Віра,якою я живу», відбувся у Львівській філармонії 30 червня 2013р.Б.

Почути всіх  переможців мали можливість не  тільки батьки, близькі, знайомі, а й частина львів’ян, що не байдужі до розвитку сучасної духовної пісні. Також були присутні спонсори конкурсу, які своїм жертовним жестом засвідчили перед всією Церквою і Україною, які цінності вони вибирають у житті, подарувавши для переможців  цінні подарунки.

С. Луїза ЗССНДМ, голова Патріаршої Катехитичної Комісії УГКЦ та директор Педагогічно-Катехитичного Інституту у  Львові, яку називають «душею і серцем» конкурсу «Пісня серця», на закінчення  сказала:  «Переживши такий духовний молитовний вечір, перш за все хочу подякувати Всевишньому за  дар віри, за нашу Державу,за наших батьків.  Дякую владикам, священикам, катехитам, вчителям і всім тим, хто  був причетний до цієї великої справи. Подяка Господу Богу  за наших святих і ісповідників віри. Ми присвячували цей духовний вечір нашим ісповідникам, нашим мученикам, які супроводять нас і заступаються за нас перед Господом». с.Луїза висловила щиру вдячність всім організаторам та спонсорам за плідну і довголітню співпрацю в даному конкурсі.

Слід зауважити , що пройшовши парафіяльний ,деканальний та єпархіальний відбір, від Бучацької єпархії було аж два перших місця у молодшій і середній категорії,  одне третє в старшій,яке отримала Пилип Зоряна з м.Борщева, з поміж 500 учасників на Патріаршому рівні.

Владислав Боднарчук, учень Більче-Золотівської музичної школи, під мудрим проводом директора школи п.Миколи Теслі,  вчителів і ,найважливіше, супроводжений молитвою своєї бабусі, від душі виконав прекрасний піснеспів »Спас кличе діточок», музику до якого написала с.Соломія Тесля ЗСМСВ. Треба було бачити, як зал довго аплодував меленькому виконавцеві із таким потужним голосом.

Для Ромчика Сасанчина із с.Садки Товстеньського деканату музику до пісні «Крила життя»  написав парох с. Садки отець Іван Полевий, а слова Ромчик написав  сам. Це перша його пісня, за виконання якої він отримав перше місце на міжнародному конкурсі. Майстерне виконання та вложена хлопчиком душа в пісню, заставила зал слухати, затамувавши подих.

Радісні обличчя переможців та щасливі усмішки залишатимуться у глядачів ще надовго. А перед дітьми та організаторами ще велика місія несення Божого Слова через пісню та таланти, дані Богом, по всій Україні.

Несення дітьми Божого Слова через пісню https://buchacheparchy.org.ua/ Super User