13 червня 2013р.Б. на храмове свято Вознесіння Гоподнього  у с.Ягільниця Архиєрейську Святу Літургію у співслужінні отця пароха О.Ольховецького, отця декана Д.Подоби та отців Улашківського деканату очолив Преосвященний Владика Дмитро (Григорак), єпарх Бучацький.

В Євангельській науці владика Дмитро, на основі події Вознесіння Ісуса Христа, вияснив вірним, що таке небо та заохотив, на життєвих прикладах, жити свято, з Богом і прагнути неба, відкидаючи гріх та його пороки.

 Зокрема Владика сказав:»В цей святковий день для вашої парафії, роздумуючи про Вознесіння, хочу пригадати, що цей світ, в який прийшов Ісус Христос, як людина, і пізніше вознісся на небо є двоякий – світ добра і зла. Вірить людина, чи не вірить – духовний, невидимий світ на неї впливає. Чим більше ми чинимо зло, гріх , тим більше злі духи впливають на нас. Зло також впливає на людину через ворожки, естрасенсів, зливання воску і багато інших магічних практик, якщо людина цим займається. Зло має властивість до себе притягувати.

Наш  Бог- є Богом любові і пропонує нам інше життя. Бог - є буттям  любові, такої любові, яка з нічого створила все.  Все що існує, все що знаємо і не знаємо,  створив Бог з безмежної любові. Ми є ті, які  здатні відчувати любов і наша ціль увійти в таке небо любові. Справжня любов –це сам Бог.  Бог тому і створив нас такими, які здатні відчувати любов. Тільки вільна людина може правдиво любити,тому, маючи свобідну волю, ми можемо любити. Бог хоче бути з тими, хто хоче бути вільним від зла і нас з вами до цього сьогодні запрошує Христова Церква».

Після  Божественної  Літургії   Преосвященний Владика Дмитро вручив грамоти  жертводавцям, які спричинилися до створення і відкриття катехитичного класу на парафії. А всю Святу Літургію  і, пізніше, чудовим «Многоліттям» прикрашав парафіяльний хор, під керівництвом регента п.Михайла Пуляка.

«Небо –безмежний океан Божої любові»- Владика Дмитро (Григорак),єпарх Бучацький на свято Вознесіння Господньо https://buchacheparchy.org.ua/ Super User