В с. Ягільниця,Улашківського деканату відбулося відкриття та освячення катехитичного класу 13 червня 2013 року Божого.

З благословення та сприяння Владики Дмитра (Григорака), єпарха Бучацького та місцевих жертводавців клас не просто відремонтований, а вже закуплені парти, лавки, де і діти, і молодь парафії Вознесіння Господнього  УГКЦ , а також подружні пари та старші  матимуть змогу пізнавати основні правди віри, навчатися катехизму, переглядати християнські фільми, читати Святе Письмо. Та ще багато чого іншого, на славу Божу, планує проводити з парафіянами парох -о.О.Ольховецький.

Слід зауважити, що поряд з катехитичним класом, в цьому приміщенні міститься також і кімната – музей,  в котрій відображені історичні та визначні події життя парафії. І на даний час є вже достаньо матеріалу, щоб його  ще більше наповнити.  Присутнім  було цікаво переглянути  історичні  матеріали та фотографії, які зібрав п.Михайло Скрипка-ініціатор заснування кімнати –музею при парафії Вознесіння Господнього.Такі спогади  дихають пам’яттю про далеке та глибокого-духовне минуле жителів с.Ягільниця  Згідно історичного нарису.С.І.Бубернака «Ягільницькі стежки Степана Бандери»  в цьому будинку в 1919 році, під час Чортківської офензиви, перебував  видатний борець за незалежність Української держави - Степан Бандера,чим і пишаються ягільничани. На той час його тітка була дружиною пароха парафії с.Ягільниця о. Володимира Антоновича,тому саме в них і зупинився племінник Степан.

Також в  селі колись виконували своє монаше служіння Сестри Згромадження Пресвятої Родини.Вони навчали  дітей катехизму, готували до Першої Сповіді, мали свою захоронку. На даний час на парафії  теж катехизують Сестри  Згромадження Пресвятої Родини.

Після освячення класу  Преосвященний Владика Дмитро зверувся до присутніх з батьківським словом:

«Дуже добре, що музей і катехитичний клас є поряд, бо ті, хто є на цих фотографіях справді є добрим прикладом для  наших дітей. Саме вони показували, як потрібно любити Бога і Україну не тільки словом, а й ділом, а  пізніше -стражданнями і муками,  і  навіть смертю.

Бажаю, щоб тут відбувалася катехизація не тільки для дітей, а й для дорослих. Бо завжди Бог відкриває щось нове в церкві і нам християнам потрібно це знати, щоб було лекше жити в цьому світі. Заохочую, щоб це приміщення ніколи не пустувало і щоб паралельно з катехизацією було і відвідання музею .Ви маєте з кого брати приклад- це були ваші односельчани, які дали добре свідчення любові Бога і ближнього».

Відкриття катехитичного класу в с.Ягільниця на Чортківщині https://buchacheparchy.org.ua/ Super User